Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunilohta, purjo-perunamuusia ja kurkkusalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 600 g lohta ruodot nypittynä ja leikattuna neljään tasakokoiseen palaan.
  • 800 g puikulaperunoita kuorittuna
  • puolikas purjosipuli halkaistuna, pestynä ja hienonnettuna
  • 1 dl savukylkeä kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 200 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kurkku viipaloituna pitkittäin ohuiksi viipaleiksi
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • suolaa, pippuria ja sokeria

Valmistusohje

Leikkaa kurkusta päät irti ja viipaloi ohuiksi pitkiksi viipaleiksi vaikkapa kuorimaveitsellä. Laita kulhoon ja mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja anna maustua kunnes muu ruoka on valmista. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua tuoretta tilliä. Kuullota kattilassa voissa purjo, valkosipulit, timjami ja savukylki. Lisää joukkoon kerma ja siirrä syrjään.

Keitä kuoritut puikulaperunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä riittävän isossa kattilassa. Valuta keitinvesi pois. Survo perunat voi-kermaseoksen kanssa sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kunnes kala on kypsynyt.

Laita lohipalat uunipellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla ja kypsennä 180-asteisessa kiertoilmauunissa noin 8-10 minuuttia tai halutessasi kunnes kala on kypsää.

Akselin vinkki: suosin itse lohen kypsennystä niin, että kala on sisältä vielä hieman rosee, koska kypsän kalan suutuntuma on hieman epämiellyttävä. Mutta nämäkin ovat makuasioita ja kannattaa kokeilla eri kypsyysvaihtoehtoja myös kalan kanssa.

Lisää aiheesta:

Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoVihannes-kalapateePaistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaaKeltainen kalakeittoPitkään haudutettuja häränhäntiäSiikaa ja metsäsieni-perunapaistosta
UunilohiKananmunatonGluteenitonVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Torstaiaamu alkaa MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevin ja SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen johdolla. Kunnallispoliittinen kokkaus jatkuu tänään uunilohen, purjo-perunamuussin ja kurkkusalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa