Uunilohta, purjo-perunamuusia ja kurkkusalaattia
Torstaiaamu alkaa MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevin ja SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen johdolla. Kunnallispoliittinen kokkaus jatkuu tänään uunilohen, purjo-perunamuussin ja kurkkusalaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 600 g lohta ruodot nypittynä ja leikattuna neljään tasakokoiseen palaan.
- 800 g puikulaperunoita kuorittuna
- puolikas purjosipuli halkaistuna, pestynä ja hienonnettuna
- 1 dl savukylkeä kuutioituna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 200 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kurkku viipaloituna pitkittäin ohuiksi viipaleiksi
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- suolaa, pippuria ja sokeria
Valmistusohje
Leikkaa kurkusta päät irti ja viipaloi ohuiksi pitkiksi viipaleiksi vaikkapa kuorimaveitsellä. Laita kulhoon ja mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja anna maustua kunnes muu ruoka on valmista. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua tuoretta tilliä. Kuullota kattilassa voissa purjo, valkosipulit, timjami ja savukylki. Lisää joukkoon kerma ja siirrä syrjään.
Keitä kuoritut puikulaperunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä riittävän isossa kattilassa. Valuta keitinvesi pois. Survo perunat voi-kermaseoksen kanssa sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kunnes kala on kypsynyt.
Laita lohipalat uunipellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla ja kypsennä 180-asteisessa kiertoilmauunissa noin 8-10 minuuttia tai halutessasi kunnes kala on kypsää.
Akselin vinkki: suosin itse lohen kypsennystä niin, että kala on sisältä vielä hieman rosee, koska kypsän kalan suutuntuma on hieman epämiellyttävä. Mutta nämäkin ovat makuasioita ja kannattaa kokeilla eri kypsyysvaihtoehtoja myös kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan