Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunilohi parsalla ja herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse käteviä pakastettuja lohiannospaloja tai osta kokonainen tuore filee ja leikkaa se paloiksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 6 palaa lohifileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 6 rkl chilikastiketta
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl juustoraastetta

Lisäksi

  • paistettuja herkkusieniä
  • parsaa
  • sitruunaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohipalat ja paista ne lähes kypsiksi voissa pannulla. Siirrä kalapalat uunivuokaan.

2. Vatkaa kerma puolipaksuksi, sekoita chilikastikkeen ja viinin kanssa. Levitä kastike kalan päälle, sirottele päälle juustoraastetta ja gratinoi, kunnes kastike on hyytynyt, noin 10 minuuttia.

3. Tarjoile lisänä paistettuja herkkusieniä, parsaa sekä sitruunalohkoja ja tilliä. Riisi tai puristettu perunakin ovat hyviä lisäksi.

Lisää aiheesta:

SavulohilaatikkoPaistettu ja marinoitu kala vihannesten keraBBQ-lohi perunamuusillaVotkalla maustettu lohipastaLohi ja vihreä voikastikeKalavuoat
UunilohiKananmunatonGluteenitonParsaviikotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa