Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunilammascurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ kg lampaanrintaa tai lapaa
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • öljyä paistamiseen
  • 3 sipulia
  • 2 omenaa
  • 2 rkl currya
  • ½ tl juustokuminaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 4 dl lihalientä

Tarjoilun

  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Leikkaa liha pienehköiksi paloiksi. Laita palat muovipussiin vehnäjauhon kanssa ja ravistele, niin että palat jauhottuvat kauttaaltaan. Ruskista sen jälkeen lihat erissä niin vähässä öljyssä kuin mahdollista. Siirrä uunivuokaan tai pataan.

2. Vispaa paistinpannu veden kera ja kaada paistoliemi pataan. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita öljyssä ja sekoita mukaan curry, murskatut juustokuminat. Lisää sitten viinietikka, fariini ja kajenne. Keitä aineksia melko kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää lihaliemi, kiehauta ja kaada seos lihojen päälle.

3. Sekoita hyvin, peitä kannella ja hauduta uunissa n. 1 ½ tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Ripottele pinnalle mantelilastuja ennen tarjoilua.

Vinkki: Tarjoile pikkukulhoista erilaisia lisäkkeitä, kuten valutettua jogurttia, ohuita kurkkuviipaleita, kookoshiutaleita ja/tai pienittyä punaista ja keltaista paprikaa. Valutettu jogurtti on erityisen hyvää tällaisten voimakkaasti maustettujen ruokien kumppanina.

Lisää aiheesta:

Häränliemi ja frikadellitLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaMarinoitu lammasraguPorsaanpaistia ja punakaaliaGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
LammascurryLaktoositonPääruoatLiharuoka

Pataruoka hoitaa melkein itse itsensä uunissa, mutta varaudu siihen, että valmistuminen vie aikansa. Mausteet saavat lisäaromia, kun ne ensin kuullottaa öljyssä. Tarjoile keitettyä basmatiriisiä lisäkkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lammascurry
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunilammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Intialainen lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mieto lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammascurrya ja pinaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen lammas- tai nautacurry