Uudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytit
Perinteiset smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit tarjoillaan puolukkahillon ja voisulan kera. Tässä olemme vaihtaneet hillon paprikaan ja lisänneet ruohosipulia taikinaan.
Neljälle
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl ruohosipulia, hienonnettuna
Täyte
- 200 g pekonia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 3 maustemittaa maustepippuria
Keittämiseen
- 3 dl vettä
- 1 ½ rkl suolaa
Tarjoiluun
- voisulaa
- suikaloitua paprikaa
Valmistusohje
1. Valmistele perunat mieluiten päivää ennen. Keitä, kuori ja muussaa ne ja anna jäähtyä täysin. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni ja sipuli yhdessä maustepippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä.
2. Sekoita perunamuusi vatkatun munan, jauhojen, suolan ja ruohosipulin kanssa. Työstä nopeasti taikinaksi, jonka muotoilet paksuksi rullaksi. Paloittele se 12 tasakokoiseksi palaksi, jotka muotoilet pulliksi. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen n. 1 rkl täytettä. Muotoile taas pullaksi.
3. Keitä suolattua vettä suuressa padassa. Laita puolet nyyteistä veteen kerralla. Anna kiehua, ei liian kuumalla levyllä, kunnes nyytit kelluvat pintaan, ja sitten vielä 5 minuuttia.
4. Tarjoile suikaloidun paprikan ja voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan