Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruohosipulia, hienonnettuna

Täyte

  • 200 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 maustemittaa maustepippuria

Keittämiseen

  • 3 dl vettä
  • 1 ½ rkl suolaa

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Valmistele perunat mieluiten päivää ennen. Keitä, kuori ja muussaa ne ja anna jäähtyä täysin. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni ja sipuli yhdessä maustepippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä.

2. Sekoita perunamuusi vatkatun munan, jauhojen, suolan ja ruohosipulin kanssa. Työstä nopeasti taikinaksi, jonka muotoilet paksuksi rullaksi. Paloittele se 12 tasakokoiseksi palaksi, jotka muotoilet pulliksi. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen n. 1 rkl täytettä. Muotoile taas pullaksi.

3. Keitä suolattua vettä suuressa padassa. Laita puolet nyyteistä veteen kerralla. Anna kiehua, ei liian kuumalla levyllä, kunnes nyytit kelluvat pintaan, ja sitten vielä 5 minuuttia.

4. Tarjoile suikaloidun paprikan ja voisulan kera.

Lisää aiheesta:

Chileläiset empanadas-piirakat punaisella chililläPerunagnocchitPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaAnjovis-lihamurekekääretorttuSianlihalla täytetyt perunapullatSmoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit
PerunakakkuPääruoatLiharuoka

Perinteiset smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit tarjoillaan puolukkahillon ja voisulan kera. Tässä olemme vaihtaneet hillon paprikaan ja lisänneet ruohosipulia taikinaan.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakakku vuohenjuuston ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku, perusresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaperunakakkuset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käserösti