Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unkarilainen gulassi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gulassi on perinteinen, paprikalla maustettu unkarilainen lihapata. Gulassin lisänä kannattaa tarjota riisiä, johon on sekoitettu erivärisiä hienonnettuja paprikoita.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg naudan etuselkää tai rintaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3/4 dl paprikajauhetta
  • 1 litra lihalientä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha 2 cm:n paloiksi. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet.

2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja ruskista ne paistinpannulla. Kun lihakuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne pataan. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla yhdessä tomaattipyreen kanssa ja siirrä sitten pataan. Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja jätä pata hautumaan tunniksi.

3. Tarkista maistamalla, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetItämainen kinkkupataBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataUnkarilainen lihapataLiha-kesäkurpitsapataKalopsi keitetyillä perunoilla
NaudanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu