Unkarilainen gulassi

Gulassi on perinteinen, paprikalla maustettu unkarilainen lihapata. Gulassin lisänä kannattaa tarjota riisiä, johon on sekoitettu erivärisiä hienonnettuja paprikoita.

4 annosta

  • 1 kg naudan etuselkää tai rintaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3/4 dl paprikajauhetta
  • 1 litra lihalientä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha 2 cm:n paloiksi. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet.

2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja ruskista ne paistinpannulla. Kun lihakuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne pataan. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla yhdessä tomaattipyreen kanssa ja siirrä sitten pataan. Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja jätä pata hautumaan tunniksi.

3. Tarkista maistamalla, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.