Unkarilainen gulassi
Gulassi on perinteinen, paprikalla maustettu unkarilainen lihapata. Gulassin lisänä kannattaa tarjota riisiä, johon on sekoitettu erivärisiä hienonnettuja paprikoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg naudan etuselkää tai rintaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3/4 dl paprikajauhetta
- 1 litra lihalientä
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha 2 cm:n paloiksi. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet.
2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja ruskista ne paistinpannulla. Kun lihakuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne pataan. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla yhdessä tomaattipyreen kanssa ja siirrä sitten pataan. Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja jätä pata hautumaan tunniksi.
3. Tarkista maistamalla, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan