Unikonsiemensämpylät
Nämä ovat hienoja pieniä alkuruokasämpylöitä, kateleipiä, joita voi toki syödä vaikka aamiaisella.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
20 kateleipää
- 25 g hiivaa
- 3,5 dl vettä (kädenlämpöistä)
- 25 g sulatettua voita
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- n. 9 dl erikoisvehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
- unikonsiemeniä koristeeksi
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon voi, suola ja vatkattu muna. Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten niin että saat sileän taikinan. Alusta kunnolla, peitä leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä, jaa taikina kahtia ja pyörittele kaksi pitkää säiettä. leikkaa ne kumpikin 10 palaan ja nostele leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Viillä kaksi syvää viiltoa jokaiseen sämpylään. Nostata 20-30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Penslaa sämpylät vatkatulla munalla ja sirota unikonsiemeniä niiden pinnalle. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan