Unikonsiemensämpylät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655228/landscape16_9/515/290/a109bcc9359e003ceb30eef48f076e4e/Tw/933454-3242.jpg)
Nämä ovat hienoja pieniä alkuruokasämpylöitä, kateleipiä, joita voi toki syödä vaikka aamiaisella.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
20 kateleipää
- 25 g hiivaa
- 3,5 dl vettä (kädenlämpöistä)
- 25 g sulatettua voita
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- n. 9 dl erikoisvehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
- unikonsiemeniä koristeeksi
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon voi, suola ja vatkattu muna. Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten niin että saat sileän taikinan. Alusta kunnolla, peitä leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä, jaa taikina kahtia ja pyörittele kaksi pitkää säiettä. leikkaa ne kumpikin 10 palaan ja nostele leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Viillä kaksi syvää viiltoa jokaiseen sämpylään. Nostata 20-30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Penslaa sämpylät vatkatulla munalla ja sirota unikonsiemeniä niiden pinnalle. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka