Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unikonsiemenillä maustettua lohta ja kermapastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen pastaruoka on nopea ja helppo valmistaa. Mainio valinta perjantai-illan aterialle, kun haluat nopeasti jotain hyvää tarjottavaa.

4 annosta

  • 600 g lohta
  • 2 tl unikonsiemeniä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 annosta pastaa
  • 1½ dl kermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • balsamiviinietikkaa
  • sitruunalohkoja
  • tilliä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja peitä uunipelti alumiinifoliolla. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja nosta palat uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria, unikonsiemeniä ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Irrota lohipaloista nahka.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kattilaan kerma, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Anna kerman kiehua kokoon niin, että se sakenee. Kääntele kerman joukkoon keitetty pasta.

3. Annostele kermapasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle. Nosta jokaisen annoksen päälle lohipala. Pirskottele lautasille balsamiviinietikkaa ja koristele sitruunalohkoilla ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Lämmin vuohenjuustosalaattiHunajainen broilerisalaattiFusilleja lohen keraSavulohilaatikkoJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukkaPinaattipiiras kanalla
LohipastaPastat ja nuudelitGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohipasta
  • 08.04.202213:53
    Pasta

    Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta

  • 01.10.202113:04
    Pasta

    Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta

  • 19.04.202112:23
    Harri Syrjänen

    Lohipasta – Harri Syrjäsen savulohipasta

  • 17.11.201707:28
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kylmäsavulohi-katkarapupasta