Unikonsiemenillä maustettua lohta ja kermapastaa
Tämä herkullinen pastaruoka on nopea ja helppo valmistaa. Mainio valinta perjantai-illan aterialle, kun haluat nopeasti jotain hyvää tarjottavaa.
4 annosta
- 600 g lohta
- 2 tl unikonsiemeniä
- suolaa ja pippuria
- 4 annosta pastaa
- 1½ dl kermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- persiljaa
Tarjoiluun
- balsamiviinietikkaa
- sitruunalohkoja
- tilliä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja peitä uunipelti alumiinifoliolla. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja nosta palat uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria, unikonsiemeniä ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Irrota lohipaloista nahka.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kattilaan kerma, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Anna kerman kiehua kokoon niin, että se sakenee. Kääntele kerman joukkoon keitetty pasta.
3. Annostele kermapasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle. Nosta jokaisen annoksen päälle lohipala. Pirskottele lautasille balsamiviinietikkaa ja koristele sitruunalohkoilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa