Unelmien kinkkua

Tämä ruokalaji on nimensä veroinen! Tarjoile perunalumen tai keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 12 viipaletta bayonnen kinkkua, ei liian ohuita
  • 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 5 rkl sherryä tai portviiniä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Käristä kinkut kevyesti pannulla, taita viipaleet kaksinkerroin ja laita uunivadille. Halkaise tomaatit ja laita kinkun päälle.

2. Vatkaa kerma, kääntele mukaan chilikastike. Mausta sherryllä tai portviinillä. Levitä kastike kinkulle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!