Unelmien kinkkua
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655572/landscape16_9/515/290/e824dd81558c6cf596303394d0ae6fb1/aS/934013-5239.jpg)
Tämä ruokalaji on nimensä veroinen! Tarjoile perunalumen tai keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 viipaletta bayonnen kinkkua, ei liian ohuita
- 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl chilikastiketta
- 5 rkl sherryä tai portviiniä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Käristä kinkut kevyesti pannulla, taita viipaleet kaksinkerroin ja laita uunivadille. Halkaise tomaatit ja laita kinkun päälle.
2. Vatkaa kerma, kääntele mukaan chilikastike. Mausta sherryllä tai portviinillä. Levitä kastike kinkulle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka