Unelmakinkku ananaksen kera

Hauska laatikkoruoka, joka maistuu eksoottiselta ananaksen ja inkiväärin ansiosta.

Neljälle

  • 400 g savukinkkua
  • 2 dl purjosivuja
  • 2 dl riisiä
  • 1 tl suolaa
  • 3,5 dl vettä
  • 1 pieni purkki ananaspaloja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • 1 rkl dijonsinappia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita purjosiivut ja riisi uunivuoassa. Suolaa, kaada päälle vettä, peitä vuoka foliolla ja keitä uunissa noin 25 minuuttia.

2. Taita kinkkuviipaleet neljään osaan ja aseta ne riisin päälle. Jaa ananaspalat päälle.

3. Sekoita kermaan inkivääri ja sinappi ja kaada vuokaan kaiken ylle. Pane uuniin vielä 10 minuutiksi, niin että kinkku saa väriä. Sirottele pinnalle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.