Unelmakinkku ananaksen kera

Hauska laatikkoruoka, joka maistuu eksoottiselta ananaksen ja inkiväärin ansiosta.

Neljälle

  • 400 g savukinkkua
  • 2 dl purjosivuja
  • 2 dl riisiä
  • 1 tl suolaa
  • 3,5 dl vettä
  • 1 pieni purkki ananaspaloja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • 1 rkl dijonsinappia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita purjosiivut ja riisi uunivuoassa. Suolaa, kaada päälle vettä, peitä vuoka foliolla ja keitä uunissa noin 25 minuuttia.

2. Taita kinkkuviipaleet neljään osaan ja aseta ne riisin päälle. Jaa ananaspalat päälle.

3. Sekoita kermaan inkivääri ja sinappi ja kaada vuokaan kaiken ylle. Pane uuniin vielä 10 minuutiksi, niin että kinkku saa väriä. Sirottele pinnalle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja