Unelmakinkku ananaksen kera
Hauska laatikkoruoka, joka maistuu eksoottiselta ananaksen ja inkiväärin ansiosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g savukinkkua
- 2 dl purjosivuja
- 2 dl riisiä
- 1 tl suolaa
- 3,5 dl vettä
- 1 pieni purkki ananaspaloja
- 2 dl kuohukermaa
- 1 maustemitta inkiväärijauhetta
- 1 rkl dijonsinappia
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita purjosiivut ja riisi uunivuoassa. Suolaa, kaada päälle vettä, peitä vuoka foliolla ja keitä uunissa noin 25 minuuttia.
2. Taita kinkkuviipaleet neljään osaan ja aseta ne riisin päälle. Jaa ananaspalat päälle.
3. Sekoita kermaan inkivääri ja sinappi ja kaada vuokaan kaiken ylle. Pane uuniin vielä 10 minuutiksi, niin että kinkku saa väriä. Sirottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka