Ulkofileesalaattia ja friteerattuja sipulinrenkaita

Ulkofilee kannattaa paistaa jo päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Friteeratut sipulirenkaat sopivat erittäin hyvin lisukkeeksi. Tarjoile lounaaksi tai kevyehköksi iltapalaksi.

Ainekset

  • 4 annosta

Kokonainen paistettu ulkofilee

  • 1 naudan ulkofilee
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Friteeratut sipulirenkaat

  • 1 iso sipuli
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl olutta
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Salaatti

  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 tomaatti
  • 1 salaattisipuli
  • ½ punasipuli
  • 100 g vihreitä papuja
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Ota liha pois kylmästä niin hyvissä ajoin, että se ehtii huoneenlämpöiseksi. Hiero lihaan suolaa, pippuria ja valkosipulia ja ruskista sen pinta paistinpannulla. Pane filee ritilälle, työnnä lihalämpömittari keskelle sen paksuimpaan kohtaan ja paista lihaa uunissa, kunnes sisälämpötila on 63 astetta. anna lihan levätä alumiinifolioon käärittynä. Jäähdytä liha.

2. Friteeratut sipulirenkaat: Kuori sipulit, leikkaa ne ohuiksi renkaiksi ja kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään olut ja jauhot. Pyörittele sipulirenkaita seoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Kuumenna friteerausöljy 180-asteiseksi ja paista sipulirenkaat kullankeltaisiksi. Valuta liika rasva pois talouspaperin päällä.

3. Salaatti: Kuori ja lohko kananmuna.. Lohko tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Kiehauta vihreitä papuja hetken ja huuhdo sitten kylmässä vedessä. Asettele kaikki salaattiainekset kauniisti lautaselle. Viipaloi filee ja aseta tarjolle yhdessä sipulirenkaiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.