Ulkofileesalaattia ja friteerattuja sipulinrenkaita
Ulkofilee kannattaa paistaa jo päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Friteeratut sipulirenkaat sopivat erittäin hyvin lisukkeeksi. Tarjoile lounaaksi tai kevyehköksi iltapalaksi.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Kokonainen paistettu ulkofilee
- 1 naudan ulkofilee
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
Friteeratut sipulirenkaat
- 1 iso sipuli
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl olutta
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Salaatti
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 1 tomaatti
- 1 salaattisipuli
- ½ punasipuli
- 100 g vihreitä papuja
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Ota liha pois kylmästä niin hyvissä ajoin, että se ehtii huoneenlämpöiseksi. Hiero lihaan suolaa, pippuria ja valkosipulia ja ruskista sen pinta paistinpannulla. Pane filee ritilälle, työnnä lihalämpömittari keskelle sen paksuimpaan kohtaan ja paista lihaa uunissa, kunnes sisälämpötila on 63 astetta. anna lihan levätä alumiinifolioon käärittynä. Jäähdytä liha.
2. Friteeratut sipulirenkaat: Kuori sipulit, leikkaa ne ohuiksi renkaiksi ja kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään olut ja jauhot. Pyörittele sipulirenkaita seoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Kuumenna friteerausöljy 180-asteiseksi ja paista sipulirenkaat kullankeltaisiksi. Valuta liika rasva pois talouspaperin päällä.
3. Salaatti: Kuori ja lohko kananmuna.. Lohko tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Kiehauta vihreitä papuja hetken ja huuhdo sitten kylmässä vedessä. Asettele kaikki salaattiainekset kauniisti lautaselle. Viipaloi filee ja aseta tarjolle yhdessä sipulirenkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut