Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Metsästäjän kanaa kahdelle, Samun resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kanan rintaa nahkoineen
  • 6 kesäperunaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 dl kantarelleja
  • voita
  • maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • Lämpömittari

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Irrota kananrinnasta nahkaa niin, että se pysyy kiinni mutta pystyt maustamaan nahan alta. Öljyä ja mausta kananrinnat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla (myös nahan alta).

Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi ja öljyä kevyesti. Leikkaa sipuli pieneksi palaksi. Pieni kantarellit epäsäännöllisen kokoisiksi paloiksi. Kun uuni on lämmin laita perunat vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista kanan pinnat kiinni nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Kun pinnat on paistettu, laita kanat samaan uuniin perunoiden kanssa omassa astiassaan lämpömittarin kanssa, nahkapuoli ylöspäin. Kanan voi ottaa uunista, kun sisälämpö on noin 65 astetta

Sillä välin kun kana ja perunat ovat uunissa, voit aloittaa sipuli-kantarellikermakastikkeen.

Kuumenna pannussa 2 rkl rypsiöljyä ja paista sipulit kypsäksi. Kun sipulit ovat kypsiä (voit vaikka karamellisoida niitä, mutta älä polta). Pienennä lämpöä ja lisää kantarellit, paista välillä sekoitellen muutama minuutti.

Lisää 1,5 dl kermaa, 1 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria ja 1 tl valkoviinietikkaa. Anna kiehua kasaan pienellä lämmöllä, niin että juuri ja juuri kiehuu. Muista sekoittaa välillä.

Kun kana on halutussa lämmössä, ota pois uunista. Jos perunat tarvitsevat vielä aikaa niin anna niiden olla vielä hetki.

Kun perunat ovat melkein valmiit, ota uunista ja pistä talouspaperille hieman jäähtymään ja imemään ylimääräiset öljyt pois.

Kuumenna parilapannu ja pannussa 0,5 dl öljyä ja 25 g voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, voit lisätä kanat nahkapuoli alaspäin ja lohkoperunat.

Tarkoitus on vain saada kanaan ja perunoihin paistopinnat ja haluttu loppukypsyys. Valele kanaa voi-öljyseoksella samalla kun nahka rapeutuu. Kun haluttu kypsyys on saavutettu, annos voidaan kasata lautaselle.

Mausta perunat suolalla ja ripauksella mustapippuria. Lisää sipuli-kantarellikastike, jonka päälle kananrinta rapea nahka ylöspäin.

Kastikkeen viereen rapeita paistopintaisia lohkoperunoita. Koristele rucolalla ja lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kananrintaa rapealla perunapedillä, Ellan reseptiMasterChef Suomi: Kanankoivet ja palsternakkaperunapyree, Miikkan reseptiMasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean reseptiMasterChef: Merianturaa beurre blanc – Santun reseptiRanskalaiset raakapihvit ja perunatKevätkananpoikaa ja Hasselbackan perunoita
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti