Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Broileri

  • 2 kpl boilerin nahallista rintafilettä
  • 100 g voita
  • puntti timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Samettinen artisokkapyree

  • 3 kpl artisokkaa
  • 2 pientä perunaa
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa

Palsternakka

  • 1 iso palsternakka
  • voita

Kantarellit

  • 5 isoa kantarellia
  • voi
  • suolaa

Valmistusohje

BROILERI: Mausta broilerin nahallinen rintafilee suolalla ja mustapippurilla. Paista voissa timjamin kanssa
kuumalla pannulla fileeseen pinta noin 5 min per puoli, riippuen fileen paksuudesta. Siirrä sen jälkeen fileet leivinpaperille, jonka taitat kevyesti fileiden suojaksi, jotta pinta ei enää ruskistu, mutta filee kypsyy sisältä vähintään 70 asteiseksi.

SAMENTTINEN ARTISOKKAPYREE: Kuori artisokat ja perunat, laita kiehumaan suolaveteen. Soseuta sauvasekoittimella, lisää joukkoon voi ja lopuksi kuohukerma. Soseuta tasaiseksi ja lopuksi siivilöi sileäksi pyreeksi. Maista ja lisää lopuksi suola. Laita seos pursotinpussiin ja annostele lautaselle.

PALSTERNAKKA: Leikkaa kaksi samankokoista palsternakan palaa, joihin viilletään ohuet viillot vieri viereen. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen noin 10 min. Laita pannulle voi ja kypsennä palsternakkoihin kaunis ruskea pinta.

KANTTARELLIT: Revi kantarellit sormin rouheiksi paloiksi ja paista nopeasti pannulla väri. Mausta suolalla. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kesäyön kalaonni kahdelle, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Timjamivoissa pannulla paistettua siikaa, beurre blanc kastiketta, yrttiöljyä ja purjotuhkaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalipihvi, batattipyree, paistetut kanttarellit ja appelsiini-tyrni kastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Paahtopaisti-mäti tapas – Teemu V:n resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti