Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ulkofilee punaviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg naudan ulkofileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 50 g vihreitä papuja

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lihasta jänteet ja rasva. Ruskista liha kauttaaltaan voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 65-70 astetta. Viipaloi liha juuri ennen tarjoilua.

2. Punaviinikastike: Hienonna sipuli ja kuullota se voissa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sipulin joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta ensimmäinen kattila takaisin levylle ja lisää neste suurukseen vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta. Sekoita välillä. Siivilöi kastike lopuksi.

3. Kuori porkkana, puhdista pavut ja sokeriherneet ja paloittele ne pienemmiksi. Keitä kasviksia suolalla maustetussa vedessä hetki ja kääntele lopuksi voisulassa.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaPaistettu broileri kermakastikkeessaPorsaankyljys RobèrtKanafileet pehmeällä currykastikkeellaNaudanpaisti kermakastikkeessaKokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera
NaudanpaistiKastikkeet ja dipitKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Kokonaisen ulkofileen paistaminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin voisi luulla. Varaa vain riittävästi aikaa ja mittaa lihan sisälämpötila huolellisesti. Näin onnistut!

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta