Ulkofilee punaviinikastikkeessa

Kokonaisen ulkofileen paistaminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin voisi luulla. Varaa vain riittävästi aikaa ja mittaa lihan sisälämpötila huolellisesti. Näin onnistut!

4 annosta

  • 1 kg naudan ulkofileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 50 g vihreitä papuja

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lihasta jänteet ja rasva. Ruskista liha kauttaaltaan voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 65-70 astetta. Viipaloi liha juuri ennen tarjoilua.

2. Punaviinikastike: Hienonna sipuli ja kuullota se voissa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sipulin joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta ensimmäinen kattila takaisin levylle ja lisää neste suurukseen vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta. Sekoita välillä. Siivilöi kastike lopuksi.

3. Kuori porkkana, puhdista pavut ja sokeriherneet ja paloittele ne pienemmiksi. Keitä kasviksia suolalla maustetussa vedessä hetki ja kääntele lopuksi voisulassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.