Mainos
Mainos

Aasialainen sekoitus länsimaisille makunystyröille. Japanilaisten nuudelien kastikkeen tulisuutta miedonnetaan thaimaalaiseen tapaan kookosmaidolla. Ellet löydä galanga-juurta, voit käyttää tuoretta inkivääriä sen sijaan.

Neljälle

  • 4 maissikananpojan rintaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 350 g udo-nuudeleita

Kastike

  • 2 salottisipulia
  • 4 sitruunaruohoa
  • 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
  • 6 limetinlehteä
  • 2-3 tl punaista currytahnaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl raakasokeria
  • 2-3 rkl limettimehua
  • 3 dl kanalientä
  • 1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • suolaa tai thai-kalakastiketta

Wokkivihannekset

  • 2 keltaista paprikaa
  • 150 g sokeriherneitä
  • 1 iso porkkana
  • 150 g mungopavun ituja
  • rypsiöljyä wokkaamiseen
  • suolaa tai kalakastiketta

Koristeluun

  • 2 rkl korianterisilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Murskaa sitruunaruohot ja viipaloi ne. Kuori galanga-juuri/inkivääri ja suikaloi se ja limetinlehdet karkeasti. Kuullota padassa öljyssä sipulia ja currytahnaa ja lisää raakasokeri. Kaada päälle limettimehu ja kanaliemi ja lisää sitruunaruoho, limetinlehdet ja galanga/inkivääri. Kiehauta ja anna poreilla 15 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta seos sillä. Vedä pata liedeltä ja anna seoksen maustua 20 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla tai kalakastikkeella.

2.Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kananrinnat ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista nahkapuoli kullanruskeaksi öljyssä, käännä ja ruskista toinen puoli. Nosta rintaleikkeet uunivuokaan ja jälkipaista uunissa noin 12-15 minuuttia. Ota leikkeet uunista ja anna levätä. Leikkaa paksuiksi viipaleiksi tarjoiluun.

3. Leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi ja poista siemenet. Leikkaa vinottain päät sokeriherneistä. Kuori ja viipaloi porkkana hyvin ohuelti. Wokkaa paprikoita ja porkkanaa kuumassa rypsiöljyssä minuutti. Lisää sokeriherneet ja mungopavun idut ja wokkaa vielä puoli minuuttia. Mausta vihannekset suolalla tai kalakastikkeella.

4. Keitä udo-nuudelit al dente, 6-8 minuuttia, kuumenna kastike ja sekoita nuudeleihin. Sekoita sekaan myös wokkivihannekset. Tarjoile nuudelit syvältä vadilta ja nosta kanaviipaleet päällimmäisiksi. Ripottele annoksen päälle vielä silputtua korianteria.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.