Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Udo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 maissikananpojan rintaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 350 g udo-nuudeleita

Kastike

  • 2 salottisipulia
  • 4 sitruunaruohoa
  • 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
  • 6 limetinlehteä
  • 2-3 tl punaista currytahnaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl raakasokeria
  • 2-3 rkl limettimehua
  • 3 dl kanalientä
  • 1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • suolaa tai thai-kalakastiketta

Wokkivihannekset

  • 2 keltaista paprikaa
  • 150 g sokeriherneitä
  • 1 iso porkkana
  • 150 g mungopavun ituja
  • rypsiöljyä wokkaamiseen
  • suolaa tai kalakastiketta

Koristeluun

  • 2 rkl korianterisilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Murskaa sitruunaruohot ja viipaloi ne. Kuori galanga-juuri/inkivääri ja suikaloi se ja limetinlehdet karkeasti. Kuullota padassa öljyssä sipulia ja currytahnaa ja lisää raakasokeri. Kaada päälle limettimehu ja kanaliemi ja lisää sitruunaruoho, limetinlehdet ja galanga/inkivääri. Kiehauta ja anna poreilla 15 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta seos sillä. Vedä pata liedeltä ja anna seoksen maustua 20 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla tai kalakastikkeella.

Aasialainen sekoitus länsimaisille makunystyröille. Japanilaisten nuudelien kastikkeen tulisuutta miedonnetaan thaimaalaiseen tapaan kookosmaidolla. Ellet löydä galanga-juurta, voit käyttää tuoretta inkivääriä sen sijaan.

2.Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kananrinnat ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista nahkapuoli kullanruskeaksi öljyssä, käännä ja ruskista toinen puoli. Nosta rintaleikkeet uunivuokaan ja jälkipaista uunissa noin 12-15 minuuttia. Ota leikkeet uunista ja anna levätä. Leikkaa paksuiksi viipaleiksi tarjoiluun.

3. Leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi ja poista siemenet. Leikkaa vinottain päät sokeriherneistä. Kuori ja viipaloi porkkana hyvin ohuelti. Wokkaa paprikoita ja porkkanaa kuumassa rypsiöljyssä minuutti. Lisää sokeriherneet ja mungopavun idut ja wokkaa vielä puoli minuuttia. Mausta vihannekset suolalla tai kalakastikkeella.

4. Keitä udo-nuudelit al dente, 6-8 minuuttia, kuumenna kastike ja sekoita nuudeleihin. Sekoita sekaan myös wokkivihannekset. Tarjoile nuudelit syvältä vadilta ja nosta kanaviipaleet päällimmäisiksi. Ripottele annoksen päälle vielä silputtua korianteria.

Lisää aiheesta:

Näitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Vietnamilainen nuudelisalaattiHummerisalaatti appelsiinin ja curryn keraAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden keraCarpaccio salaatin ja kahden kastikkeen keraJambalaya New Orleansin tapaan
KananpoikaKanapastaPastat ja nuudelitLaktoositonGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme