Udo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia
Aasialainen sekoitus länsimaisille makunystyröille. Japanilaisten nuudelien kastikkeen tulisuutta miedonnetaan thaimaalaiseen tapaan kookosmaidolla. Ellet löydä galanga-juurta, voit käyttää tuoretta inkivääriä sen sijaan.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 maissikananpojan rintaa
- suolaa ja mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- 350 g udo-nuudeleita
Kastike
- 2 salottisipulia
- 4 sitruunaruohoa
- 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
- 6 limetinlehteä
- 2-3 tl punaista currytahnaa
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl raakasokeria
- 2-3 rkl limettimehua
- 3 dl kanalientä
- 1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
- 1 purkki kookosmaitoa
- suolaa tai thai-kalakastiketta
Wokkivihannekset
- 2 keltaista paprikaa
- 150 g sokeriherneitä
- 1 iso porkkana
- 150 g mungopavun ituja
- rypsiöljyä wokkaamiseen
- suolaa tai kalakastiketta
Koristeluun
- 2 rkl korianterisilppua
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Murskaa sitruunaruohot ja viipaloi ne. Kuori galanga-juuri/inkivääri ja suikaloi se ja limetinlehdet karkeasti. Kuullota padassa öljyssä sipulia ja currytahnaa ja lisää raakasokeri. Kaada päälle limettimehu ja kanaliemi ja lisää sitruunaruoho, limetinlehdet ja galanga/inkivääri. Kiehauta ja anna poreilla 15 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta seos sillä. Vedä pata liedeltä ja anna seoksen maustua 20 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla tai kalakastikkeella.
2.Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kananrinnat ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista nahkapuoli kullanruskeaksi öljyssä, käännä ja ruskista toinen puoli. Nosta rintaleikkeet uunivuokaan ja jälkipaista uunissa noin 12-15 minuuttia. Ota leikkeet uunista ja anna levätä. Leikkaa paksuiksi viipaleiksi tarjoiluun.
3. Leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi ja poista siemenet. Leikkaa vinottain päät sokeriherneistä. Kuori ja viipaloi porkkana hyvin ohuelti. Wokkaa paprikoita ja porkkanaa kuumassa rypsiöljyssä minuutti. Lisää sokeriherneet ja mungopavun idut ja wokkaa vielä puoli minuuttia. Mausta vihannekset suolalla tai kalakastikkeella.
4. Keitä udo-nuudelit al dente, 6-8 minuuttia, kuumenna kastike ja sekoita nuudeleihin. Sekoita sekaan myös wokkivihannekset. Tarjoile nuudelit syvältä vadilta ja nosta kanaviipaleet päällimmäisiksi. Ripottele annoksen päälle vielä silputtua korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan