Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskakroketit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 400 g tuoretta turskaa
  • maitoa
  • 4 muusiperunaa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna tai hyvin pieneksi silputtuna
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl persiljasilppua
  • suolaa
  • pippuria
  • korppujauhoja tai japanilaisia pankojauhoja
  • öljyä uppopaistamiseen

Valmistusohje

Nosta turska kasariin ja peitä maidolla. Laita kasari liedelle ja keitä kalaa noin 10 minuuttia tai kunnes se on pehmennyt. Nosta reikäkauhalla isoon kulhoon ja keitä kalan keitinliemessä perunat kypsiksi suolan ja laakerin lehden kera. Käy sillä välin kala läpi haarukalla ja poista kaikki pienimmätkin ruodot. Silppua kala pieniksi hiutaleiksi. Puserra kypsät perunat kalan sekaan kulhoon tai muussaa kalan kanssa kulhossa.

Siivilöi maito kasarista ja kiehauta uudelleen, tällä kertaa voin kanssa. Lisää jauhoja kuumaan nesteeseen sen verran, että saat paksun, taikinamaisen tahnan, joka irtoaa kasarin reunoista. Lisää tahna ja persilja kalan ja perunoiden kanssa isoon kulhoon, riko sekaan kananmunat ja sekoita huolellisesti massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna korkeassa kasarissa friteerausöljy kuumaksi (n. 190 °c). Ota taikinasta märillä sormilla pari ruokalusikallista taikinaa ja muotoile noin 3 cm:n paksuisiksi patukoiksi ja pyöritä korppujauhoissa tai pankojauhoissa. Lisää varovasti kuumaan öljyyn ja friteeraa kauniin kultaisiksi ja rapeiksi. Nosta reikäkauhalla paperin päälle valumaan ja tarjoa tuoreina.

Voit valmistaa taikinan etukäteen jääkaappiin ja jopa muotoilla ja kuorruttaa kroketit, mutta friteerauksen jälkeen kroketit on parasta syödä pian. Jos syöjiä on vain muutama, muotoile ja kuorruta kroketit ja pakasta ne rasiassa, erota kerrokset leivinpaperilla. Ennen friteerausta sulata kroketteja tunti huoneenlämmössä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Taikinoitua kuhaa, Antin reseptiKanapyörykkä-nuudelikeittoPasta alle vongolePaahdettua lohta ja uppomunatLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraAasialaiset äyriäispallot ja bataattidippi
Friteerattu kalaAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala