Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalagratiineja voi tehdä monella tavalla. Tässä käytetään valmiina ostettua hollandaise-kastiketta.

Neljälle

  • 600 g turskafileitä
  • 4 tomaattia kaltattuina
  • 1 pieni purjo siivuina
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 1 pkt hollandaise-kastiketta
  • ½ dl kermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kala palasiksi ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Peitä alumiinifoliolla ja laita 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, tai kunnes kala on melkein kypsä. Kaada neste vuoasta.

2. Peitä kala halkaistuilla tomaateilla purjoviipaleilla ja valutetuilla simpukoilla.

3. Sekoita hollantilaiskastikkeeseen kerma ja mausta sitruunamehulla. Kaada kastike kalan päälle.

4. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Lusikoi tai pursota sose kalafileiden ympärille vuoan reunoille. Ripota päälle paprikajauhetta ja gratinoi 250-275-asteisessa uunissa, kunnes ruoka on saanut väriä.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaGratinoitu turska parsakaalin keraKampelagratiiniKala-simpukkagratiiniMerikrottia hapanimeläkastikkeessaKalagratiini katkarapujen kanssa
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera