Turskagratiini

Kalagratiineja voi tehdä monella tavalla. Tässä käytetään valmiina ostettua hollandaise-kastiketta.

Neljälle

  • 600 g turskafileitä
  • 4 tomaattia kaltattuina
  • 1 pieni purjo siivuina
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 1 pkt hollandaise-kastiketta
  • ½ dl kermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kala palasiksi ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Peitä alumiinifoliolla ja laita 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, tai kunnes kala on melkein kypsä. Kaada neste vuoasta.

2. Peitä kala halkaistuilla tomaateilla purjoviipaleilla ja valutetuilla simpukoilla.

3. Sekoita hollantilaiskastikkeeseen kerma ja mausta sitruunamehulla. Kaada kastike kalan päälle.

4. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Lusikoi tai pursota sose kalafileiden ympärille vuoan reunoille. Ripota päälle paprikajauhetta ja gratinoi 250-275-asteisessa uunissa, kunnes ruoka on saanut väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!