Turskafileetä ja muhennettua perunaa

Paneroimalla kalan siitä tulee sekä ruokaisampi että maukkaampi. Samalla tavalla voit myös paistaa muita valkolihaisia kaloja. Muhennetut perunat sopivat mainiosti myös riimisuolatun lohen kera. Ympäristötietoiselle seiti- tai hokifilee on hyvä vaihtoehto turskafileen sijaan.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 kananmunaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa, pippuria
  • voita paistamiseen

Perunat

  • 700 g perunoita
  • ½ dl ruokakermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • tarvittaessa maizenaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • suolaa, pippuria

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna, lohkoina

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat, kuten Janssonin kiusaukseen. Keitä suikaleet lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, anna höyryn haihtua.

2. Keitä kerma ja maito, anna porista hetki. Suurusta maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, jos seos on liian löysää. Säästä pari tillinoksaa koristeluun, hienonna loput ja kääntele kattilaan perunoiden kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele turska ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi ruisjauhoissa. Paista kullanruskeaksi voissa.

4. Kuumenna muhennetut perunat kiehuvaksi, tarjoile kalan kera sitruunan ja tillin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!