Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskafileetä ja muhennettua perunaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 kananmunaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa, pippuria
  • voita paistamiseen

Perunat

  • 700 g perunoita
  • ½ dl ruokakermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • tarvittaessa maizenaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • suolaa, pippuria

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna, lohkoina

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat, kuten Janssonin kiusaukseen. Keitä suikaleet lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, anna höyryn haihtua.

2. Keitä kerma ja maito, anna porista hetki. Suurusta maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, jos seos on liian löysää. Säästä pari tillinoksaa koristeluun, hienonna loput ja kääntele kattilaan perunoiden kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele turska ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi ruisjauhoissa. Paista kullanruskeaksi voissa.

4. Kuumenna muhennetut perunat kiehuvaksi, tarjoile kalan kera sitruunan ja tillin kanssa.

Paneroimalla kalan siitä tulee sekä ruokaisampi että maukkaampi. Samalla tavalla voit myös paistaa muita valkolihaisia kaloja. Muhennetut perunat sopivat mainiosti myös riimisuolatun lohen kera. Ympäristötietoiselle seiti- tai hokifilee on hyvä vaihtoehto turskafileen sijaan.

Lisää aiheesta:

Nieriää heravoin ja valkoviinin keraPaistettuja ahvenfileitä limeliemelläPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaTurskaa ja munakastikettaTurskaa persiljakastikkeellaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
TurskaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä