Turskafileetä ja muhennettua perunaa
Paneroimalla kalan siitä tulee sekä ruokaisampi että maukkaampi. Samalla tavalla voit myös paistaa muita valkolihaisia kaloja. Muhennetut perunat sopivat mainiosti myös riimisuolatun lohen kera. Ympäristötietoiselle seiti- tai hokifilee on hyvä vaihtoehto turskafileen sijaan.
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1-2 kananmunaa
- 1 dl ruisjauhoja
- suolaa, pippuria
- voita paistamiseen
Perunat
- 700 g perunoita
- ½ dl ruokakermaa
- 2 ½ dl maitoa
- tarvittaessa maizenaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- suolaa, pippuria
Tarjoiluun
- 1 sitruuna, lohkoina
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat, kuten Janssonin kiusaukseen. Keitä suikaleet lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, anna höyryn haihtua.
2. Keitä kerma ja maito, anna porista hetki. Suurusta maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, jos seos on liian löysää. Säästä pari tillinoksaa koristeluun, hienonna loput ja kääntele kattilaan perunoiden kera. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele turska ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi ruisjauhoissa. Paista kullanruskeaksi voissa.
4. Kuumenna muhennetut perunat kiehuvaksi, tarjoile kalan kera sitruunan ja tillin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan