Turskaa tillikastikkeella

Jos haluat turskasta hieman juhlavamman, raasta päälle keitettyä perunaa, josta tulee uunissa rapea peite.

Neljälle

  • 800 g turskanselkää tai turskafileetä
  • (keitettyjä, kylmiä, raastettuja perunoita)
  • nokare voita

Kastike

  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 1 kalaliemikuutio tai 2 rkl kalafondia
  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa), joka kestää keittämistä
  • ½-1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kala perunalla ja voinokareella. Paista uunissa 20 minuuttia.

2. Valmista kastike kalan kypsyessä: Keitä kerma ja kalaliemi. Lisää ranskankerma ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.

3. Mausta sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla.

4. Kaada lautasille kastikkeesta peili. Asettele kalat päälle, tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!