Jos haluat turskasta hieman juhlavamman, raasta päälle keitettyä perunaa, josta tulee uunissa rapea peite.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g turskanselkää tai turskafileetä
- (keitettyjä, kylmiä, raastettuja perunoita)
- nokare voita
Kastike
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 1 kalaliemikuutio tai 2 rkl kalafondia
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa), joka kestää keittämistä
- ½-1 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kala perunalla ja voinokareella. Paista uunissa 20 minuuttia.
2. Valmista kastike kalan kypsyessä: Keitä kerma ja kalaliemi. Lisää ranskankerma ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
3. Mausta sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla.
4. Kaada lautasille kastikkeesta peili. Asettele kalat päälle, tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.