Mainos
Mainos

Jos haluat turskasta hieman juhlavamman, raasta päälle keitettyä perunaa, josta tulee uunissa rapea peite.

Neljälle

  • 800 g turskanselkää tai turskafileetä
  • (keitettyjä, kylmiä, raastettuja perunoita)
  • nokare voita

Kastike

  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 1 kalaliemikuutio tai 2 rkl kalafondia
  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa), joka kestää keittämistä
  • ½-1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kala perunalla ja voinokareella. Paista uunissa 20 minuuttia.

2. Valmista kastike kalan kypsyessä: Keitä kerma ja kalaliemi. Lisää ranskankerma ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.

3. Mausta sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla.

4. Kaada lautasille kastikkeesta peili. Asettele kalat päälle, tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.