Turskaa persiljakastikkeella

Keitetty turska munakastikkeella on klassikko. Tässä muunnoksessa paistamme turskan uunissa ja tarjoilemme sen ihanan persiljakastikkeen kera. Myös kolja, seiti, hoki tai muu valkealihainen kala sopii hyvin kastikkeen kanssa.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • 50 g voita
  • suolaa, valkopippuria

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • ½ dl ruokakermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa, valkopippuria

Tarjoiluun

  • 200 g perunoita
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pieni uunipannu, laita kala siihen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita kalan päälle voinokareita. Peitä foliolla. Paista uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 60 astetta, tämä vie n. 15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

2. Paista voi ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Lisää kalaliemi, kerma ja maito ja anna kastikkeen poreilla n. 5 minuuttia niin, että jauhojen maku häipyy. Lisää persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila liedeltä ja pidä kastike lämpimänä. Voit hyvin vaihtaa puolet kermasta maitoon, jos haluat kevyemmän kastikkeen.

3. Tarjoile kala kastikkeen ja vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!