Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaa persiljakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • 50 g voita
  • suolaa, valkopippuria

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • ½ dl ruokakermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa, valkopippuria

Tarjoiluun

  • 200 g perunoita
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pieni uunipannu, laita kala siihen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita kalan päälle voinokareita. Peitä foliolla. Paista uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 60 astetta, tämä vie n. 15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

2. Paista voi ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Lisää kalaliemi, kerma ja maito ja anna kastikkeen poreilla n. 5 minuuttia niin, että jauhojen maku häipyy. Lisää persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila liedeltä ja pidä kastike lämpimänä. Voit hyvin vaihtaa puolet kermasta maitoon, jos haluat kevyemmän kastikkeen.

3. Tarjoile kala kastikkeen ja vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Gratinoitu turska parsakaalin keraKampelaa valkoviinikastikkeessaKala-simpukkagratiiniPaistettua kalaa sahramikastikkeessaTurskaa ja munakastikettaTurskafileetä ja muhennettua perunaa
TurskaaPääruoatKalaruoka

Keitetty turska munakastikkeella on klassikko. Tässä muunnoksessa paistamme turskan uunissa ja tarjoilemme sen ihanan persiljakastikkeen kera. Myös kolja, seiti, hoki tai muu valkealihainen kala sopii hyvin kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä