Turskaa mätikastikkeen kera
Yksinkertaista ja maukasta. Alumettes ovat vihanneksia, jotka suikaloidaan tulitikunkokoisiksi paloiksi.
Neljälle
- 800 g turskafileetä
- 2 pientä porkkanaa, hienoksi suikaloituina
- ½ purjo, hienoksi suikaloituna
- noin 50 g juuriselleriä, hienoksi suikaloituna
- voita
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 prk punaista mätiä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Sekoita kastike ja anna sen vetäytyä.
2. Keitä vihannekset nopeasti tilkassa kevyesti suolattua vettä pannulla. Nosta ne pannulta ja valuta.
3. Laita pannuun voita ja hauduta kalafileet kypsiksi. Asettele vadille.
4. Kääntele vihannekset nopeasti voissa lämpimiksi, asettele turskan päälle. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka