Turskaa mätikastikkeen kera

Yksinkertaista ja maukasta. Alumettes ovat vihanneksia, jotka suikaloidaan tulitikunkokoisiksi paloiksi.

Neljälle

  • 800 g turskafileetä
  • 2 pientä porkkanaa, hienoksi suikaloituina
  • ½ purjo, hienoksi suikaloituna
  • noin 50 g juuriselleriä, hienoksi suikaloituna
  • voita

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 prk punaista mätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita kastike ja anna sen vetäytyä.

2. Keitä vihannekset nopeasti tilkassa kevyesti suolattua vettä pannulla. Nosta ne pannulta ja valuta.

3. Laita pannuun voita ja hauduta kalafileet kypsiksi. Asettele vadille.

4. Kääntele vihannekset nopeasti voissa lämpimiksi, asettele turskan päälle. Tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.