Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

Tavallinen pohjoismainen turska aasialaisin maustein on raju yhdistelmä. Kalan pitää marinoitua vähintään 5 tuntia tai yön yli. Turska voidaan vaihtaa muuhunkin kiinteään, vaaleaan kalaan, kuten koljaan, kuhaan tai ahveneen.

Neljälle

  • 600 g tuoretta turskafileetä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kiinalaista soijaa
  • 4 limettiä
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl kuivaa sherryä
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • wokattuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet ja limetit. Sekoita ne hyvin soijan ja hunajan kanssa marinadiksi. Pane kalafileet marinadiin ja anna olla vähintään 5 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.

2. Ota kalafileet marinadista ja kuivaa hyvin. Säästä marinadi. Paista fileet kullankeltaisiksi voissa miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia puoleltaan.

3. Keitä marinadi ja lisää sherry. Sen jälkeen anna kastikkeen vain kiehahtaa kerran, ettei sherryn hieno aromi haihdu. Yritä saada kastike ja kalafileet valmiiksi yhtä aikaa. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään wokattujen kasvisten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja