Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657424/landscape16_9/515/290/7382fbee30a363382ce9c21e8ac7389d/ZR/886893-1073.jpg)
Tavallinen pohjoismainen turska aasialaisin maustein on raju yhdistelmä. Kalan pitää marinoitua vähintään 5 tuntia tai yön yli. Turska voidaan vaihtaa muuhunkin kiinteään, vaaleaan kalaan, kuten koljaan, kuhaan tai ahveneen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g tuoretta turskafileetä
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 dl kiinalaista soijaa
- 4 limettiä
- ½ dl hunajaa
- ½ dl kuivaa sherryä
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- wokattuja vihanneksia
Valmistusohje
1. Raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet ja limetit. Sekoita ne hyvin soijan ja hunajan kanssa marinadiksi. Pane kalafileet marinadiin ja anna olla vähintään 5 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.
2. Ota kalafileet marinadista ja kuivaa hyvin. Säästä marinadi. Paista fileet kullankeltaisiksi voissa miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia puoleltaan.
3. Keitä marinadi ja lisää sherry. Sen jälkeen anna kastikkeen vain kiehahtaa kerran, ettei sherryn hieno aromi haihdu. Yritä saada kastike ja kalafileet valmiiksi yhtä aikaa. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään wokattujen kasvisten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka