Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoretta parsaa ja paistettua kuhaa

Julkaistu 29.04.2013 10:48

29.4.2013

Ainekset

  • 3 per/annos parsaa
  • suolaa
  • sitruunan mehu
  • sokeria
  • pala purjoa
  • 2 tomaattia

Reduktioliemi

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • timjamia
  • laakerinlehti
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl valkoviiniä

Hollandaise

  • 5 keltuaista
  • 250 g voita
  • 5 rkl reduktiolientä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 sitruunan mehu

Paistettua kuhaa

  • 2 kuhafileetä
  • suolaa
  • 50 g voita
  • öljyä

Valmistusohje

Tuoretta parsaa ja paistettua kuhaa:

Kuori ja keitä parsat vedessä, joka on maustettu sitruunamehulla ja sokerilla. Lohko tomaatit ja hienonna purjo. Kun parsat ovat kypsiä lisää parsat kuullotetun purjon ja tomaatin joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Reduktioliemi:

Kiehauta etikka ja viini ja lisää loput aineet. Keitä, kunnes kolmasosa jäljellä. Siivilöi ja jäähdytä.

Hollandaise:

Laita keltuaiset kattilaan ja mittaa reduktioliemi joukkoon.

Sulata voi pehmeäksi. Sekoita keltuaisliemiseos tasaiseksi. Nosta kattila liedelle ja sekoita koko ajan seosta. Laske mielessäsi kymmeneen ja siirrä kattila liedeltä. Jatka sekoittamista koko ajan. Siirrä kattila takaisin liedelle. Jatka kypsentämistä, kunnes seos on kypsää paksua vaahtoa eikä pinnalla ole ilmakuplia. Siirrä kattila kokonaan liedeltä pois ja lisää pehmyt voi joukkoon muutamassa erässä. Lisää mausteet ja siivilöi kastike.

Paistettua kuhaa:

Kuumenna paistinpannu. Siisti kuhafileistä ruodot pois ja leikkaa fileet paloiksi. Mausta fileet suolalla. Paista fileet paistinpannulla voissa kypsiksi.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKeitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastikettaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraTilliliha lampaastaLohi-pastasalaatti
KalafileeParsaMakujaVappuParsaviikotVideoreseptitPääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière