Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoresuolattua lammasta juuresmuussin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 ½ l vettä
  • 2 ½ dl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kg lampaanlapaa
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä
  • 12 kokonaista valkopippuria
  • 1 lanttu, n. 500 g
  • 3 perunaa
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 keltasipuli
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4 mausteneilikkaa
  • voita/margariinia

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi, suola ja sokeri suolaliuokseen, anna kiehua 10 minuuttia ja anna jäähtyä ennen kuin kaadat sen lampaan päälle kulhoon. Laita jääkaappiin 4 vuorokaudeksi. Huuhdo liha kylmällä vedellä ja anna sitten liota puhtaassa vedessä 4-5 tuntia, jotta ylimääräinen suolaus poistuu.

2. Keitä 2 litraa vettä isossa kattilassa. Laita lihat kattilaan veden kiehuessa kovaa. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja alenna lämpöä niin että vesi vain hieman poreilee. Kuori sipuli ja pistele siihen neilikat. Sido laakerinlehti ja pippurit maustepussiin. Laita sipuli ja maustepussi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla matalalla lämmöllä.

3. Kuori lanttu, porkkanat ja perunat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi paloiksi. Laita ne pataan 35 minuutin jälkeen. Anna kiehua hiljaa vielä 45 minuuttia. Nosta lihat kattilasta ja pidä lämpimänä. Nosta sipuli ja mausteet kattilasta. Kaada juurekset lävikköön, säästä liemi. Muussaa juurekset, mutta älä aivan hienoksi. Lisää lientä jotta saat haluamasi koostumuksen. Lisää hieman voita, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile juuresmuussi lihan kanssa.

Lampaanlihaa voi helposti tuoresuolata itse, kunhan siihen varaa aikaa. Itse suolaus kestää 4 vuorokautta. Pyydä lihatiskillä leikkaamaan lampaanlapa sen verran tasaisiksi paloiksi, että saat kaiken lihan mahtumaan siihen kulhoon jota olet ajatellut käyttää suolaukseen.

Lisää aiheesta:

VasikanliemiRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoNaudanpaistia liemessäLammasta tillikastikkeessaLammasta ja juureksiaTumma häränlihaliemi
LammastaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa