Tuoreita punajuuria ja paahdettuja pinjansiemeniä

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 6 punajuurta
  • 50 g fetajuustoa
  • 3 rkl pinjansiemeniä, paahdettuja
  • salaattia

Kastike

  • 1 tl hunajaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • ruohosipulia

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret kunnolla. Jätä kuori, juuren pää ja pari senttiä naattia jäljelle. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, jossa on suolaa n. 1 rkl per litra vettä. Keitä punajuuret juuri ja juuri pehmeiksi, 15-20 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, ovatko punajuuret valmiita.

2. Kastike: Sekoita viinietikka ja ruohosipuli. Lisää öljy ja hunaja, sekoita.

3. Asettele salaattia ja punajuuria vadille. Paloittele juusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele juusto ja pinjansiemenet punajuurille. Kaada kastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!