Tuoreita mansikoita à la Romanoff

Klassinen mansikkajälkiruoka on saanut nimensä Venäjän viimeiseltä tsaarisuvulta. Ruhtinaallinen herkku tämä onkin ja kaiken lisäksi yksinkertainen valmistaa.

4 hengelle

  • 1 - 1 1/2 l mansikoita
  • 1 dl sitruslikööriä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • appelsiininkuorisuikaleita
  • mintun- tai sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

1. Huuhdo mansikat, poista kannat ja puolita marjat. Aseta puolikkaat annosmaljoihin. Sekoita likööri sekä tuoremehu ja kaada mansikoiden päälle. Anna vetäytyä noin tunti jääkaapissa.

2. Koristele annnokset appelsiininkuorisuikaleilla ja mintunlehdillä tai sitruunamelissalla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!