Tuoreita mansikoita à la Romanoff

Klassinen mansikkajälkiruoka on saanut nimensä Venäjän viimeiseltä tsaarisuvulta. Ruhtinaallinen herkku tämä onkin ja kaiken lisäksi yksinkertainen valmistaa.

4 hengelle

  • 1 - 1 1/2 l mansikoita
  • 1 dl sitruslikööriä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • appelsiininkuorisuikaleita
  • mintun- tai sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

1. Huuhdo mansikat, poista kannat ja puolita marjat. Aseta puolikkaat annosmaljoihin. Sekoita likööri sekä tuoremehu ja kaada mansikoiden päälle. Anna vetäytyä noin tunti jääkaapissa.

2. Koristele annnokset appelsiininkuorisuikaleilla ja mintunlehdillä tai sitruunamelissalla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat