Tuoreita mansikoita à la Romanoff
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680456/landscape16_9/515/290/d64060466ec95140bc47c673317f136/pM/931973-219.jpg)
Julkaistu
Klassinen mansikkajälkiruoka on saanut nimensä Venäjän viimeiseltä tsaarisuvulta. Ruhtinaallinen herkku tämä onkin ja kaiken lisäksi yksinkertainen valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 - 1 1/2 l mansikoita
- 1 dl sitruslikööriä
- 1 dl appelsiinimehua
- appelsiininkuorisuikaleita
- mintun- tai sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
1. Huuhdo mansikat, poista kannat ja puolita marjat. Aseta puolikkaat annosmaljoihin. Sekoita likööri sekä tuoremehu ja kaada mansikoiden päälle. Anna vetäytyä noin tunti jääkaapissa.
2. Koristele annnokset appelsiininkuorisuikaleilla ja mintunlehdillä tai sitruunamelissalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka