Tuorehernekeitto

Kesän makeista vihreistä herneistä valmistuu hetkessä herkullinen keitto.

Ainekset

  • 2 litraa herneenpalkoja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1,4 dl valkoviiniä
  • 0,5 l kasvislientä
  • tuoretta meiramia

Valmistusohje

Riivi herneet paloistaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljytilkassa hetki.

Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää keittoon herneet ja keitä muutama minuutti.

Mausta keitto tuoreella meiramilla ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla.

Resepti: Veera Rusanen

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja