Tuorehernekeitto
Julkaistu
Kesän makeista vihreistä herneistä valmistuu hetkessä herkullinen keitto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 litraa herneenpalkoja
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1,4 dl valkoviiniä
- 0,5 l kasvislientä
- tuoretta meiramia
Valmistusohje
Riivi herneet paloistaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljytilkassa hetki.
Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää keittoon herneet ja keitä muutama minuutti.
Mausta keitto tuoreella meiramilla ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla.
Resepti: Veera Rusanen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti