Tuorehernekeitto
Julkaistu
Kesän makeista vihreistä herneistä valmistuu hetkessä herkullinen keitto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 litraa herneenpalkoja
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1,4 dl valkoviiniä
- 0,5 l kasvislientä
- tuoretta meiramia
Valmistusohje
Riivi herneet paloistaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljytilkassa hetki.
Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää keittoon herneet ja keitä muutama minuutti.
Mausta keitto tuoreella meiramilla ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla.
Resepti: Veera Rusanen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan