Muutama tippa likööriä tai konjakkia korostaa ja vahvistaa suklaan makua. Moussen valmistukseen käytettävän kahvin pitää olla todella vahvaa, sillä juuri kahvi on osa herkun salaisuutta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl kuohukermaa
- 150 g tummaa suklaata
- 1½ dl vahvaa, kylmää kahvia
- 2 munankeltuaista
- 2 cl kaakaolikööriä tai konjakkia
Appelsiinikastike
- 5 dl vastapuristettua appelsiininmehua
- 2 appelsiinin kuori suikaleina
- 2 rkl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 tl Maizenaa
Valmistusohje
1. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä.
2. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Pane keltuaiset ja kahvi kattilaan ja vatkaa niitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiiltävää ja paksua. Älä kuumenna liikaa, jotta keltuaiset eivät kypsy.
3. Sekoita jäähtynyt suklaa munaseokseen ja mausta halutessasi likööri- tai konjakkitilkalla. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Kaada annosvuokiin tai kulhoon ja jäähdytä hyvin ennen tarjoamista.
4. Appelsiinikastike: Kiehauta vesi, mehu ja sokeri. Kaada liemi appelsiinin kuorisuikaleiden päälle ja jätä vetäytymään 15 minuutiksi. Siivilöi kastike ja suurusta Maizenalla. Säästä kuorisuikaleet koristeluun. Vihje: pakasta jäljelle jääneet munanvalkuaiset ja valmista niistä marenkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.