Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tumma suklaamousse appelsiinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1½ dl vahvaa, kylmää kahvia
  • 2 munankeltuaista
  • 2 cl kaakaolikööriä tai konjakkia

Appelsiinikastike

  • 5 dl vastapuristettua appelsiininmehua
  • 2 appelsiinin kuori suikaleina
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 tl Maizenaa

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä.

2. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Pane keltuaiset ja kahvi kattilaan ja vatkaa niitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiiltävää ja paksua. Älä kuumenna liikaa, jotta keltuaiset eivät kypsy.

3. Sekoita jäähtynyt suklaa munaseokseen ja mausta halutessasi likööri- tai konjakkitilkalla. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Kaada annosvuokiin tai kulhoon ja jäähdytä hyvin ennen tarjoamista.

4. Appelsiinikastike: Kiehauta vesi, mehu ja sokeri. Kaada liemi appelsiinin kuorisuikaleiden päälle ja jätä vetäytymään 15 minuutiksi. Siivilöi kastike ja suurusta Maizenalla. Säästä kuorisuikaleet koristeluun. Vihje: pakasta jäljelle jääneet munanvalkuaiset ja valmista niistä marenkia.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraSeljavaahtoa ja nekkulastujaAppelsiinihyydykeRanskalainen suklaatorttu appelsiinikastikkeellaLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
SuklaamousseGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Muutama tippa likööriä tai konjakkia korostaa ja vahvistaa suklaan makua. Moussen valmistukseen käytettävän kahvin pitää olla todella vahvaa, sillä juuri kahvi on osa herkun salaisuutta.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse
  • 20.03.202309:45
    Suklaa

    Sriracha Rocky Road

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Suklaamousse ja mansikkacarpaccio

  • 18.02.201300:00
    Valkosuklaa

    Valkosuklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kahvimousse