Tumma ranskalainen suklaamousse

Tarjoile päivällisen päätteeksi klassinen ranskalainen suklaavaahto.

Neljälle

  • 200 g tummaa suklaata, 70 %
  • 3 dl kuohukermaa

Maunantajaksi

  • 1 rkl pikakahvijauhetta

Koristeluun

  • tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei niin kovaksi kuin esimerkiksi kakkuun. Sekoita siihen kahvijauhe.

2. Lisää sitten suklaa kermavaahtoon, vähän kerrallaan. Kerma paksunee hieman kun lisäät suklaan.

3. Lusikoi seos kahvikuppeihin tai tarjoilukulhoihin. Laita kulhot kylmään muovikelmun alle tarjoiluun asti. Höylää päälle tummaa suklaata suklaalevyn reunasta juustohöylän avulla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!