Julkaistu
Tarjoile päivällisen päätteeksi klassinen ranskalainen suklaavaahto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 200 g tummaa suklaata, 70 %
- 3 dl kuohukermaa
Maunantajaksi
- 1 rkl pikakahvijauhetta
Koristeluun
- tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei niin kovaksi kuin esimerkiksi kakkuun. Sekoita siihen kahvijauhe.
2. Lisää sitten suklaa kermavaahtoon, vähän kerrallaan. Kerma paksunee hieman kun lisäät suklaan.
3. Lusikoi seos kahvikuppeihin tai tarjoilukulhoihin. Laita kulhot kylmään muovikelmun alle tarjoiluun asti. Höylää päälle tummaa suklaata suklaalevyn reunasta juustohöylän avulla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.