Tämä on oikeastaan keiton ja pataruoan välimuoto – ja muhevamakuinen sellainen. Tulisuutta tuo piri-piri, pieni chililajike. Jos haluat miedompaa pataa, vähennä piri-pirin määrää. Tarjoile mielellään hyvän leivän saattelemana.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 broilerinfileetä
- 1 purjo
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl voita
- 1 limetti
- 1 mango
- 1 1/4 l kanalientä
- suolaa ja valkopippuria
- 3 kpl kuivattuja piri-piri-palkoja
Valmistusohje
1. Leikkaa fileet suupaloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo. Harjaa herkkusienet ja leikkaa ne sekä purjo palasiksi. Pese limetti, suikaloi kuori ja purista mehu. Kuori mango ja poista siemen. Leikkaa malto kuutioiksi.
2. Laita herkkusienet kylmälle pannulle, kuumenna ja anna hikoilla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää voi ja paista sienet. Suolaa ja pippuroi ja nosta sienet pannulta.
3. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Nosta liemeen filee-, purjo- ja sienipalat sekä limetin kuori ja mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa ilman kantta 10 minuuttia. Murustele joukkoon piri-pirit ja lisää mangokuutiot. Kiehauta vielä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.