Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tulista kanapataa mangon ja herkkusienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 purjo
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 limetti
  • 1 mango
  • 1 1/4 l kanalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 kpl kuivattuja piri-piri-palkoja

Valmistusohje

1. Leikkaa fileet suupaloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo. Harjaa herkkusienet ja leikkaa ne sekä purjo palasiksi. Pese limetti, suikaloi kuori ja purista mehu. Kuori mango ja poista siemen. Leikkaa malto kuutioiksi.

2. Laita herkkusienet kylmälle pannulle, kuumenna ja anna hikoilla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää voi ja paista sienet. Suolaa ja pippuroi ja nosta sienet pannulta.

3. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Nosta liemeen filee-, purjo- ja sienipalat sekä limetin kuori ja mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa ilman kantta 10 minuuttia. Murustele joukkoon piri-pirit ja lisää mangokuutiot. Kiehauta vielä ennen tarjoilua.

Tämä on oikeastaan keiton ja pataruoan välimuoto – ja muhevamakuinen sellainen. Tulisuutta tuo piri-piri, pieni chililajike. Jos haluat miedompaa pataa, vähennä piri-pirin määrää. Tarjoile mielellään hyvän leivän saattelemana.

Lisää aiheesta:

Kanaviillokki herkkusienten kanssaTulinen appelsiininen kanapataKeitettyä kalaa viinirypäleillä ja purjollaMetsäsieniviillokkiHerkuttelijan sienifrikasséKanakeitto chilin ja limetin kera
KanapataKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata