Tulista kanapataa mangon ja herkkusienten kera
Tämä on oikeastaan keiton ja pataruoan välimuoto – ja muhevamakuinen sellainen. Tulisuutta tuo piri-piri, pieni chililajike. Jos haluat miedompaa pataa, vähennä piri-pirin määrää. Tarjoile mielellään hyvän leivän saattelemana.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 broilerinfileetä
- 1 purjo
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl voita
- 1 limetti
- 1 mango
- 1 1/4 l kanalientä
- suolaa ja valkopippuria
- 3 kpl kuivattuja piri-piri-palkoja
Valmistusohje
1. Leikkaa fileet suupaloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo. Harjaa herkkusienet ja leikkaa ne sekä purjo palasiksi. Pese limetti, suikaloi kuori ja purista mehu. Kuori mango ja poista siemen. Leikkaa malto kuutioiksi.
2. Laita herkkusienet kylmälle pannulle, kuumenna ja anna hikoilla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää voi ja paista sienet. Suolaa ja pippuroi ja nosta sienet pannulta.
3. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Nosta liemeen filee-, purjo- ja sienipalat sekä limetin kuori ja mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa ilman kantta 10 minuuttia. Murustele joukkoon piri-pirit ja lisää mangokuutiot. Kiehauta vielä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa