Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tortillabileet itse tehden

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4-5:lle eli 10 kpl tortilloja

Tortillapohjat

  • 5-5½ dl durumvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä

Kana-, liha- tai kalatäyte

  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 2 sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
  • 400 g broileri-, liha- ja / tai kalasuikaleita
  • 2 rkl tacomausteseosta (tai chiliä + oreganoa + suolaa)

Lisäksi erikseen pöytään seuraavia

  • 2 paprikaa ja / tai pala kurkkua suikaleina
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 1 tlk ranskankermaa tai kermaviiliä (n. 2 dl)
  • 1 kerä salaatinlehtiä
  • 1 pala juustoa raasteena (100-200 g)
  • salsakastiketta (valmista tölkissä)
  • mangochutneytä (valmista tölkissä)
  • 3 dl jasmiiniriisiä

Valmistusohje

Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistelet muut täytteet.

Kypsennä silputtu sipuli ja lihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa, lisää siihen tacomausteseosta mieleiselle voimakkuudelle. Laita pöytään tarjolle lisukkeet ja paistetut, maustetut lihasuikaleet. Keitä riisi erikseen (1 dl on kypsänä 3 dl). Riisi hieman miedontaa makuja, jos tortillat tuntuvat muuten liian voimakkailta.

Tortillat voi tehdä myös itse. Parhaiten ne onnistuvat durum-vehnäjauhoista. Tällöin tortillojen muotoilu on helpompaa, sillä durum-vehnäjauhon sitko ei ole niin venyvää kuin tavallisen vehnäjauhon sitko. Mikäli haluat hieman kuitua mukaan, voit vaihtaa hieman (½-1 dl) jauhoja leseisiin.

Kaulitse jokainen taikinapulla (A) jauhotetulla pöydällä ison paistinpannun kokoiseksi pyöreäksi levyksi kaulimella. Jokainen voi paistaa itselleen tortillan! Se tehdään paistamalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.

Pöydässä jokainen voi laittaa haluamiaan täytteitä (B) tortillan sisään, kääriä rullalle ja herkutella.

Lisää aiheesta:

Yrttipastaperhoset itse tehtyyn pastaanJuurespannaripihvit paprikarenkaissaTortillat pikkujouluihinHedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonitKevään cocktailpalatSalsaava kasvispiirakka
TortillatKanaruokaLiharuokaVappuMyllyn ParasPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat
  • 17.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 20.03.202309:45
    Suklaamousse

    Sriracha Rocky Road

  • 17.03.202308:51
    Aamiainen

    Tortillamunakas

  • 17.03.202308:34
    Pääruoat

    Korean BBQ -burrito

  • 08.08.202108:00
    Jauhelihapiirakka

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista