Tortillabileet itse tehden
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666156/landscape16_9/515/290/23b3cc23b4ddffef0334572bfa147917/CB/tortillat2-7575.jpg)
Tortillat voi tehdä myös itse. Parhaiten ne onnistuvat durum-vehnäjauhoista. Tällöin tortillojen muotoilu on helpompaa, sillä durum-vehnäjauhon sitko ei ole niin venyvää kuin tavallisen vehnäjauhon sitko. Mikäli haluat hieman kuitua mukaan, voit vaihtaa hieman (½-1 dl) jauhoja leseisiin.
Ainekset
- 4-5:lle eli 10 kpl tortilloja
Tortillapohjat
- 5-5½ dl durumvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 2 dl vettä
Kana-, liha- tai kalatäyte
- 1 rkl öljyä tai margariinia
- 2 sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
- 400 g broileri-, liha- ja / tai kalasuikaleita
- 2 rkl tacomausteseosta (tai chiliä + oreganoa + suolaa)
Lisäksi erikseen pöytään seuraavia
- 2 paprikaa ja / tai pala kurkkua suikaleina
- 1 tlk ananasmurskaa
- 1 tlk ranskankermaa tai kermaviiliä (n. 2 dl)
- 1 kerä salaatinlehtiä
- 1 pala juustoa raasteena (100-200 g)
- salsakastiketta (valmista tölkissä)
- mangochutneytä (valmista tölkissä)
- 3 dl jasmiiniriisiä
Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistelet muut täytteet.
Kypsennä silputtu sipuli ja lihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa, lisää siihen tacomausteseosta mieleiselle voimakkuudelle. Laita pöytään tarjolle lisukkeet ja paistetut, maustetut lihasuikaleet. Keitä riisi erikseen (1 dl on kypsänä 3 dl). Riisi hieman miedontaa makuja, jos tortillat tuntuvat muuten liian voimakkailta.
Kaulitse jokainen taikinapulla (A) jauhotetulla pöydällä ison paistinpannun kokoiseksi pyöreäksi levyksi kaulimella. Jokainen voi paistaa itselleen tortillan! Se tehdään paistamalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
Pöydässä jokainen voi laittaa haluamiaan täytteitä (B) tortillan sisään, kääriä rullalle ja herkutella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka