Mainos

Tortillabileet itse tehden

Tortillat voi tehdä myös itse. Parhaiten ne onnistuvat durum-vehnäjauhoista. Tällöin tortillojen muotoilu on helpompaa, sillä durum-vehnäjauhon sitko ei ole niin venyvää kuin tavallisen vehnäjauhon sitko. Mikäli haluat hieman kuitua mukaan, voit vaihtaa hieman (½-1 dl) jauhoja leseisiin.

Ainekset

  • 4-5:lle eli 10 kpl tortilloja

Tortillapohjat

  • 5-5½ dl durumvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä

Kana-, liha- tai kalatäyte

  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 2 sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
  • 400 g broileri-, liha- ja / tai kalasuikaleita
  • 2 rkl tacomausteseosta (tai chiliä + oreganoa + suolaa)

Lisäksi erikseen pöytään seuraavia

  • 2 paprikaa ja / tai pala kurkkua suikaleina
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 1 tlk ranskankermaa tai kermaviiliä (n. 2 dl)
  • 1 kerä salaatinlehtiä
  • 1 pala juustoa raasteena (100-200 g)
  • salsakastiketta (valmista tölkissä)
  • mangochutneytä (valmista tölkissä)
  • 3 dl jasmiiniriisiä

Valmistusohje

Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistelet muut täytteet.

Kypsennä silputtu sipuli ja lihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa, lisää siihen tacomausteseosta mieleiselle voimakkuudelle. Laita pöytään tarjolle lisukkeet ja paistetut, maustetut lihasuikaleet. Keitä riisi erikseen (1 dl on kypsänä 3 dl). Riisi hieman miedontaa makuja, jos tortillat tuntuvat muuten liian voimakkailta.

Kaulitse jokainen taikinapulla (A) jauhotetulla pöydällä ison paistinpannun kokoiseksi pyöreäksi levyksi kaulimella. Jokainen voi paistaa itselleen tortillan! Se tehdään paistamalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.

Pöydässä jokainen voi laittaa haluamiaan täytteitä (B) tortillan sisään, kääriä rullalle ja herkutella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.