Tortellinit tomaattikastikkeessa
Isoja, tuoreita tortellineja myydään kauppahalleissa ja italialaisiin ruokiin erikoistuneissa liikkeissä. Pienempiä löydät myös ruokakaupan kylmätiskiltä. Innokas kotikokki valmistaa tomaattikastikkeen itse, kiireinen ostaa kastikkeen valmiina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 16 isoa tortellinia
Tomaattikastike
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- ½ porkkana
- 1 pieni varsisellerin pala
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl punaviinietikkaa
- ½ tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja puolikas porkkana. Hienonna varsiselleri. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota vihannekset. Lisää tomaatit ja hauduta 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, timjamilla, oreganolla ja viinietikalla. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi ja hauduta kastiketta vielä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
2. Keitä tortellinit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön valumaan.
3. Kumoa tortellinit tarjoiluvadille ja kaada päälle tomaattikastike. Pyöräytä maustemyllyllä kastikkeen pinnalle muutama kerros mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti