Tortellinit tomaattikastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659456/landscape16_9/515/290/42e6329f90e628fefbc7e383081d4b83/xB/872568-1918.jpg)
Isoja, tuoreita tortellineja myydään kauppahalleissa ja italialaisiin ruokiin erikoistuneissa liikkeissä. Pienempiä löydät myös ruokakaupan kylmätiskiltä. Innokas kotikokki valmistaa tomaattikastikkeen itse, kiireinen ostaa kastikkeen valmiina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 16 isoa tortellinia
Tomaattikastike
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- ½ porkkana
- 1 pieni varsisellerin pala
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl punaviinietikkaa
- ½ tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja puolikas porkkana. Hienonna varsiselleri. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota vihannekset. Lisää tomaatit ja hauduta 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, timjamilla, oreganolla ja viinietikalla. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi ja hauduta kastiketta vielä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
2. Keitä tortellinit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön valumaan.
3. Kumoa tortellinit tarjoiluvadille ja kaada päälle tomaattikastike. Pyöräytä maustemyllyllä kastikkeen pinnalle muutama kerros mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka