Tonnikalavoileipä
Tämä on hyvää tahnaa pidettäväksi varalla alkupaloihin tai illanistujaisiin. Sopii myös lapinrieskan sisään rullattavaksi, jolloin saat oivia eväskääröjä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 purkki tonnikalaa öljyssä
- 1 suolakurkku
- mustapippuria
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 salaatinlehteä
- 1 dl kermaviiliä
- piparjuuriraastetta
- tilliä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Valuta tonnikala ja sekoita silputun suolakurkun kanssa. Mausta mustapippurilla.
2. Paahda leivät, aseta päälle salaatinlehti ja jaa tonnikalaseos päälle.
3. Sekoita kermaviili piparjuuriraasteen kanssa ja lusikoi nokareet voileiville. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut