Tonnikalalla täytetty grahamsämpylä

Tämä ruokaisa sämpylä on ateria itsessään. Se maistuu niin lounaana, iltapalana kuin eväänäkin.

Neljälle

  • 4 reilunkokoista grahamsämpylää
  • friseesalaattia
  • 2 tomaattia
  • 1/4 kurkkua
  • ½ punasipuli
  • ½ nippua persiljaa

Tonnikalatahna

  • 1 purkki tonnikalaa vedessä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Tonnikalatahna: Valuta liemi tonnikalasta. Silppua sipulinpuolikas. Sekoita keskenään majoneesi ja ranskankerma ja sekoita niihin tonnikala, silputut kaprikset ja punasipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise sämpylät. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Suikaloi sipulinpuolikas ja irrota persiljanlehdet. Aseta sämpylöille salaatinlehtiä, tomaatti- ja kurkkusiivuja ja nosta niiden päälle tonnikalatahnaa. Laita myös sipulisuikaleet ja persiljaa tahnalle ja nosta sämpylöiden kannet paikoilleen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!