Julkaistu
Maistuisiko nachopelti tonnikalalla? Tonnikala-nachopelti on helppo viikonloppuherkku. Tämän valmistus onnistuu lapseltakin. Määrää voit pienentää tai suurentaa ruokailijamäärän mukaan.
Ainekset
- n. 400 g nachoja
- 2 prk tonnikalapaloja, valutettuna
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1-2 rkl tacomaustetta
- 340/285 g valutettuja maissinjyviä
- 1 prk valmista salsakastiketta
Pinnalle
- 200-300 g cheddar-sulatejuustoa
- 1 dl jalapenoviipaleita tai maun mukaan
Lisäksi
- ranskankermaa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Tonnikala-nachopelti valmistuu näin:
- Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valuta tonnikalapalat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset pannulle. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää valutettu tonnikala ja tacomauste. Kääntele hetki. Lisää valutetut maissinjyvät ja salsakastike. Kuumenna. Tarkista maku.
- Kaada seos nachojen päälle ja lusikoi pinnalle cheddar-sulatejuustoa. Ripottele pinnalle jalapenoviipaleita.
- Kuumenna 200-225 -asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Tarjoa seuraksi ranskankermaa ja hienonnettua tuoretta korianteria
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti