Tomaattipiiras

Tämä kasvispiiras sopii hyvin sellaisenaan tarjoiltavaksi hyvin salaatin kera, tai lisukkeena lähes mille tahansa. Kaulitaksesi ohuen taikinan laitat sen kahden muovikelmun väliin, kaulitset, poistat toisen kelmun ja laitat piirastaikinan vuoan päälle, painat ja vedät pois toisen kelmun.

Ainekset

  • 6 palaa

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 6 pihvitomaattia, kaltattuja
  • 2 isoa keltasipulia, lohkoina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl murustettua rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • ripaus cayennea
  • 3 dl juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna tomaatit karkeasti. Paista sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä kattilassa, lisää tomaatit, tomaattipyree ja mausteet. Keitä hiljalleen ilman kantta n. 20 minuuttia.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ota vuoka uunista, ripottele päälle puolet juustosta, kaada täyte juuston päälle ja peitä lopulla juustolla. Paista kypsäksi n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.