Tomaattinen maa-artisokkakeitto ja katkarapuraguu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680222/landscape16_9/515/290/1a921886dc827e98e7ac126f018ba83c/fQ/878885-3677.jpg)
Kata pöytään sametinpehmeä maa-artisokkakeitto. Muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen vie jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Katkarapuraguu tekee keitosta ruokaisamman.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g maa-artisokkia
- 1-2 perunaa
- 6 dl lihalientä maun mukaan
- 2 dl omenasiideriä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Raguu
- 50 g maa-artisokkia
- 1 tomaatti
- 1 omena
- 15-20 katkarapua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu timjamia tai tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Mittaa pataan liemi ja siideri ja keitä palat pehmeiksi. Lisää kerma.
2. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Raguu: Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Kuutioi tomaatti ja omena. Kuori ja paloittele katkaravut. Kuullota maa-artisokkia, tomaattia, omenaa ja katkarapuja oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla tai tillillä. Annostele keitto ja raguu lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka