Tomaattinen maa-artisokkakeitto ja katkarapuraguu

Kata pöytään sametinpehmeä maa-artisokkakeitto. Muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen vie jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Katkarapuraguu tekee keitosta ruokaisamman.

4 annosta

  • 400 g maa-artisokkia
  • 1-2 perunaa
  • 6 dl lihalientä maun mukaan
  • 2 dl omenasiideriä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Raguu

  • 50 g maa-artisokkia
  • 1 tomaatti
  • 1 omena
  • 15-20 katkarapua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu timjamia tai tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Mittaa pataan liemi ja siideri ja keitä palat pehmeiksi. Lisää kerma.

2. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Raguu: Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Kuutioi tomaatti ja omena. Kuori ja paloittele katkaravut. Kuullota maa-artisokkia, tomaattia, omenaa ja katkarapuja oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla tai tillillä. Annostele keitto ja raguu lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!