Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattinen maa-artisokkakeitto ja katkarapuraguu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 400 g maa-artisokkia
  • 1-2 perunaa
  • 6 dl lihalientä maun mukaan
  • 2 dl omenasiideriä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Raguu

  • 50 g maa-artisokkia
  • 1 tomaatti
  • 1 omena
  • 15-20 katkarapua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu timjamia tai tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Mittaa pataan liemi ja siideri ja keitä palat pehmeiksi. Lisää kerma.

2. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Raguu: Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Kuutioi tomaatti ja omena. Kuori ja paloittele katkaravut. Kuullota maa-artisokkia, tomaattia, omenaa ja katkarapuja oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla tai tillillä. Annostele keitto ja raguu lautasille.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataSinisimpukka-katkarapukeittoLinguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissäCurrykatkaravut chilikastikkeessaLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden keraFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
KasviskeittoKeitotKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Kata pöytään sametinpehmeä maa-artisokkakeitto. Muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen vie jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Katkarapuraguu tekee keitosta ruokaisamman.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto