Tomaattikeitto ja basilikaa
Pinkinpunainen keitto! Loihdit sen hetkessä tarjolle sauvasekoittimen, tehosekoittimen tai monitoimikoneen avulla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl vihanneskeittoa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g paseerattua tomaattia (purkista)
- 1 sitruuna
- 1 ruukku basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kiehauta keitto tomaattisoseen, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja puristetulla sitruunamehulla.
2. Soseuta keitto sileäksi.
3. Kaada kuuma keitto lämpimille lautasille, sirottele pinnalle suikaloidut basilikanlehdet ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka