Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaatti-pestopiirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lehtitaikina sopii hyvin suolaisiin piirakoihin. Kokeile Saran helppoa reseptiä!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Pohjat

  • 100-120 g lehtitaikinaa

Täyte

  • 2 tomaattia
  • 4 tl pestoa
  • 100 g mozzarellajuustoa siivuiksi leikattuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 nippua salviaa, tuoretta
  • 1 kananmuna
  • 1/2 nippua rucolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa lehtitaikinasta 4 keskikokoista ympyrää, käytä muottina pientä ympyrän muotoista astiaa. Levitä jokaisen ympyrän keskelle 1 tl pestoa. Seuraavaksi asettele kaksi siivua mozzarellaa ja 2-3 tomaattisiivua peston päälle. Mausta piiraat salvianlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.

Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 16-20 minuuttia. Lopuksi koristele piiraat rucolasalaatilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Lisää aiheesta:

Feta-tomaattipalatHelpot pannupizzatMehevä tonnikalapitsaKasvispiirakat pizzapohjissaQuesadillas vihanneksilla ja mustapavuillaLatva-artisokka – tomaatti piirakka
KasvispiirakkaVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiNopeat ja helpotAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 30.08.202415:38
    Kesäkurpitsa

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.09.202012:41
    Suolaiset piirakat

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi

  • 11.11.201909:38
    Leivonta

    Siemennäkkäripiirakka