Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla

Tofu on täynnä terveellisyyksiä kuten kalkkia, proteiinia, B-vitamiineja ja rautaa. Se on hyvää ruokaa niille, jotka eivät syö lihaa tai maitotuotteita. Vaikka tämä keitto hakee inspiraationsa aasialaisesta keittiöstä, sen kanssa voi hyvin tarjoilla leipää.

Neljälle

  • 250 g pakastepinaattia
  • 100 g munanuudeleita
  • 1 prk surimi-rapupuikkoja liemessä (370 g)
  • 1 rkl seesamöljyä
  • purjon valkoinen osa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta chilipippuria
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1 pkt tofua (200 g)
  • 1 l vettä

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti niin että sen voi leikata osiin. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

2. Viipaloi purjo ja valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy keittopadassa, paista purjoa, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Kaada mukaan rapupuikkojen liemi ja lisää pinaatti. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes pinaatti on oikein kuumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuutioi tofu. Kaada nuudelit, rapupuikot ja tofu keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.