Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tofua kiinalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g kuutioitua tofua
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 100 g jauhettua naudanlihaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • 1 tl mustapapukastiketta
  • 1 rkl chilitahnaa
  • 1 ½ dl lientä
  • 3 salaattisipulia
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • jauhettua sichuaninpippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele salaattisipuli. Keitä tofu vedessä 3 minuuttia, nosta tofu kattilasta ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kuumenna hieman öljyä wokkipannussa. Öljyn alkaessa savuta, lisää jauheliha, sekoita koko ajan ja mausta pippurilla.

2. Lisää mustapapukastike ja chilitahna, paista hieman ja lisää liemi.

3. Lisää tofu ja sipuli, alenna lämpöä ja paista vielä 3-4 minuuttia. Sekoita soija ja maissitärkkelys vesitilkkaan, lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Tarjoile vastajauhetun sichuaninpippurin kera.

Tähän ruokalajiin törmää joka puolella Kiinaa. Sen loi chengdulaisen kokin vaimo satakunta vuotta sitten. Ruokalaji kuuluu niin kutsuttuun läntiseen koulukuntaan, Sichuaniin. Keitetty riisi sopii mainiosti lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

Rakuunakanaa ja vihanneksiaKasvispaellaKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraTofukeitto rapupuikoilla ja pinaatillaKiinalaiset leijonanpäätJauheliha-gulassikeitto
KiinalaistaKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kiinalaista
  • 05.01.201512:21
    Tortillat

    Kevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa!

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Hoisin ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Pekingin ankka

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofu-nuudelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla