Tofua kiinalaisittain

Tähän ruokalajiin törmää joka puolella Kiinaa. Sen loi chengdulaisen kokin vaimo satakunta vuotta sitten. Ruokalaji kuuluu niin kutsuttuun läntiseen koulukuntaan, Sichuaniin. Keitetty riisi sopii mainiosti lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 500 g kuutioitua tofua
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 100 g jauhettua naudanlihaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • 1 tl mustapapukastiketta
  • 1 rkl chilitahnaa
  • 1 ½ dl lientä
  • 3 salaattisipulia
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • jauhettua sichuaninpippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele salaattisipuli. Keitä tofu vedessä 3 minuuttia, nosta tofu kattilasta ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kuumenna hieman öljyä wokkipannussa. Öljyn alkaessa savuta, lisää jauheliha, sekoita koko ajan ja mausta pippurilla.

2. Lisää mustapapukastike ja chilitahna, paista hieman ja lisää liemi.

3. Lisää tofu ja sipuli, alenna lämpöä ja paista vielä 3-4 minuuttia. Sekoita soija ja maissitärkkelys vesitilkkaan, lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Tarjoile vastajauhetun sichuaninpippurin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!