Toast sikafors kirjolohenmädillä
Savustettu poronpaisti ja piparjuuri ovat klassinen yhdistelmä. Tässä reseptissä ne ovat elegantteja sekä maultaan että ulkonäöltään. Tarjoile alkuruokana tai pienenä illallisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 100 g savustettua poronpaistia
- 2 dl vatkattua kermaa
- 4 rkl raastettua piparjuurta
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 tl kirjolohenmätiä
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma, raasta piparjuuri ja hienonna ruohosipuli.
2. Paloittele liha pieneksi ja sekoita monitoimikoneessa oikein pieneksi, jos haluat. Lisää piparjuuriraaste sekä vatkattu kerma, sekoita matalalla teholla. Maista ja mausta tarvittaessa.
3. Paahda leipäviipaleet kevyesti, leikkaa pois reunat. Levitä poromousse leiville, koristele nokareella mätiä sekä ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa