Toast rapuskagen
Alkuruokana tämä on ruokaisa, ja sen voi hyvin tarjoilla ennen kevyempää päivällistä. Rapuskagen sopii hyvin myös illalliseksi. Ruokalajin voi hyvin valmistella etukäteen muutamaa tuntia ennen tarjoilua, paitsi koristelun.
Neljälle
- 200 g ravunpyrstöjä
- 1 dl majoneesia
- ½ sitruunan mehu
- hienonnettua tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 8 viipaletta kylmäsavulohta
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita
- 40 g muikunmätiä
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Valuta ravunpyrstöt kunnolla. Sekoita ne majoneesin ja sitruunamehun kanssa ja mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
2. Laita lohiviipaleet pareittain leikkuulaudalle, niin että toinen viipale on muutama milli toisen päällä. Levitä rapuseos lohiviipaleille ja kieritä neljäksi pieneksi pyöreäksi paketiksi.
3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa. Asettele neljälle lautaselle. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen. Laita lohipaketit leiville, koristele nokareella muikunmätiä, piparjuurella, sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka