Timjaminmakuiset porkkanalihapullat
Julkaistu
Porkkanat maustavat ja mehustavat lihapullia mukavasti. Voit käyttää myös kesäkurpitsaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
5-6 hengelle
- 600 g sekajauhelihaa
- 1 dl korppujauhoa
- 1 dl vettä
- 1 muna
- 1 porkkana raastettuna
- 1 sipuli raastettuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1,5 tl timjamia
- paprikasilppua
Valmistusohje
1. Turvota korppujauho vedessä 5 minuuttia. Sekoita se ja kaikki muut ainekset jauhelihaan. Pane mureketaikina jääkaappiin 10 minuutiksi.
2. Pyöritä pieniä lihapyöryköitä ja paista hitaasti keskilämmöllä voissa pannulla. Ravista pannua silloin tällöin, jotta pullat pysyvät pyöreinä. Jälkipaista pyöryköitä uunissa. Ripota paprikasilppu lihapullien päälle. Tarjoile lisäkkeenä esim. lämmintä perunasalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa