Timjaminmakuiset porkkanalihapullat

Porkkanat maustavat ja mehustavat lihapullia mukavasti. Voit käyttää myös kesäkurpitsaa.

5-6 hengelle

  • 600 g sekajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 tl timjamia
  • paprikasilppua

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho vedessä 5 minuuttia. Sekoita se ja kaikki muut ainekset jauhelihaan. Pane mureketaikina jääkaappiin 10 minuutiksi.

2. Pyöritä pieniä lihapyöryköitä ja paista hitaasti keskilämmöllä voissa pannulla. Ravista pannua silloin tällöin, jotta pullat pysyvät pyöreinä. Jälkipaista pyöryköitä uunissa. Ripota paprikasilppu lihapullien päälle. Tarjoile lisäkkeenä esim. lämmintä perunasalaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!