Timjamimarinoitua etuselkää

Lihaa tulee marinoida muutama tunti, mutta itse grillaus käy nopeasti.

Neljälle

  • 4 viipaletta mureutettua naudan etuselkää, n. 1 ½ cm paksuja

Marinadi

  • 1 ½ dl rapsiöljyä
  • ¼ dl kiinalaista soijaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 maustemitta mustapippuria

Salaatti

  • 12 keitettyä perunoita, lohkottuina
  • 1 dl oliivi- tai rapsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1-2 tl kirveliä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl basilikaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi. Laita lihat muovipussiin ja kaada mukaan marinadi. Sulje muovipussi ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

2. Sekoita salaattikastike ja kääntele mukaan perunat.

3. Valuta lihat, grillaa viipaleita 3-4 minuuttia molemmin puolin.

4. Tarjoile salaatin sekä halutessasi grillattujen tomaatinpuolikkaiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.