Lihaa tulee marinoida muutama tunti, mutta itse grillaus käy nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta mureutettua naudan etuselkää, n. 1 ½ cm paksuja
Marinadi
- 1 ½ dl rapsiöljyä
- ¼ dl kiinalaista soijaa
- 1 tl timjamia
- 1 maustemitta mustapippuria
Salaatti
- 12 keitettyä perunoita, lohkottuina
- 1 dl oliivi- tai rapsiöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1-2 tl kirveliä
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl basilikaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi. Laita lihat muovipussiin ja kaada mukaan marinadi. Sulje muovipussi ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
2. Sekoita salaattikastike ja kääntele mukaan perunat.
3. Valuta lihat, grillaa viipaleita 3-4 minuuttia molemmin puolin.
4. Tarjoile salaatin sekä halutessasi grillattujen tomaatinpuolikkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.