Tillintuoksuiset kaviaarisilakat
Tämä on iki-ihana silakkaresepti, johon ei kyllästy koskaan. Ruoka voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.
6-8 hengelle
- 1 kg silakkafileitä
- 180 g tuubikaviaaria
- ("Kallen kaviaaria")
- 2 munankeltuaista
- 3 dl vatkattua kermaa
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 nippu ruohosipulia silputtuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin, lihapuoli siis ylös. Sekoita keskenään tuubikaviaari, yksi munankeltuainen, puolet tillisilpusta ja vähän vatkattua kermaa. Tahnan pitää olla aika paksua. Laita nokare kaviaaritahnaa fileille ja kääri ne rullalle. Asettele rullat tiheään ja tiiviisti voideltuun uunivuokaan.
2. Sekoita toinen munankeltuainen ja loppu tillisilppu sekä ruohosipulisilppu kermaan. Sekoita joukkoon vielä täyte, jos sitä jäi yli. Levitä kermaseos silakkarullien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto