Tillintuoksuiset kaviaarisilakat
Tämä on iki-ihana silakkaresepti, johon ei kyllästy koskaan. Ruoka voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.
6-8 hengelle
- 1 kg silakkafileitä
- 180 g tuubikaviaaria
- ("Kallen kaviaaria")
- 2 munankeltuaista
- 3 dl vatkattua kermaa
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 nippu ruohosipulia silputtuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin, lihapuoli siis ylös. Sekoita keskenään tuubikaviaari, yksi munankeltuainen, puolet tillisilpusta ja vähän vatkattua kermaa. Tahnan pitää olla aika paksua. Laita nokare kaviaaritahnaa fileille ja kääri ne rullalle. Asettele rullat tiheään ja tiiviisti voideltuun uunivuokaan.
2. Sekoita toinen munankeltuainen ja loppu tillisilppu sekä ruohosipulisilppu kermaan. Sekoita joukkoon vielä täyte, jos sitä jäi yli. Levitä kermaseos silakkarullien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta