Tilliltä tuoksuva mätitahnalaatikko
Yksinkertainen arkilaatikko, joka maistuu mätitahnalta ja tilliltä. Tarjoile näkkileivän ja juuston kera.
Neljälle-kuudelle
- 3 dl maitoa
- 2 dl korppujauhoja
- 1 tuubi savustamatonta mätitahnaa à 165 g
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tilliä, hienonnettuna
- muutama ohut margariinisiivu
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna maito kiehuvaksi, kaada se kuumana korppujauhoille. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää mätitahna ja munat yksi kerrallaan, samalla voimakkaasti sekoittaen.
3. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele mukaan seokseen tillin kera.
4. Kaada seos uunivuokaan. Laita päälle margariinia, paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta