Tillilihaa broilerista
Tilliliha on alkuperäisimmillään vasikasta tai lampaasta tehtynä, mutta onnistuu se broileristakin. Kastikkeen pitää maistua hieman happamalta ja aavistuksen makealta. Keitetyt perunat sopivat seuraan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- 1-2 kanaliemikuutiota
- vettä
- 1 porkkana paloina
- 1 laakerinlehti
- 1 pieni sipuli
- 10 kokonaista mustapippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
- 1,5 rkl etikkaa
- 1,5 rkl sokeria
- 1 dl tillisilppua
- 1 munankeltuainen
- 1 tl kylmää voita
Valmistusohje
1. Pane kanapalat pataan, kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto, lisää kanaliemikuutiot, porkkanapalat, laakerinlehti, sipuli ja pippurit. Keitä lihat kypsiksi, noin 40 minuuttia. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi.
2. Sulata voita kasarissaa ja sekoita siihen jauho. Lisää keitinliemi sekoittaen, sitten etikka, ja sokeri. Suurusta kastike munankeltuaisella. Lisää tillisilppu valmiiseen kastikkeeseen. Kiillota kastike vielä kylmällä voinokareella ja kaada kanapalojen joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka