Tilli-sinappimarinoitua savusilakkaa

Tässä vanhanajan ravintolaruoka. Mutta älä pelästy - tämä ei ole vaikea ruokalaji. Silakan voit halutessasi vaihtaa mihin tahansa savukalaan. Tarjoa joko alkuruokana tai pienenä illallisena.

4 annosta

  • 4 isoa savusilakkaa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl säilykepunajuuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kapriksia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl öljyä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 dl silputtua tilliä
  • keitettyä perunaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja pane fileet tarjoilulautaselle. Keitä kananmunat koviksi. Hienonna punasipuli, punajuuret ja kananmunat, kukin erikseen. Valuta kaprikset. Asettele ryhmiksi savusilakan ympärille.

2. Silppua tilli. Vatkaa keskenään sinappi, viinietikka, hunaja ja öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.

3. kaada osa kastikkeesta savusilakan päälle ja tarjoa loppu kastike tarjoilukulhosta. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja näkkileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!