Tilli-sinappimarinoitua savusilakkaa
Tässä vanhanajan ravintolaruoka. Mutta älä pelästy - tämä ei ole vaikea ruokalaji. Silakan voit halutessasi vaihtaa mihin tahansa savukalaan. Tarjoa joko alkuruokana tai pienenä illallisena.
4 annosta
- 4 isoa savusilakkaa
- 1 punasipuli
- 2 dl säilykepunajuuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl kapriksia
- 2 rkl dijonsinappia
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 dl öljyä
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 1 dl silputtua tilliä
- keitettyä perunaa
- näkkileipää
Valmistusohje
1. Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja pane fileet tarjoilulautaselle. Keitä kananmunat koviksi. Hienonna punasipuli, punajuuret ja kananmunat, kukin erikseen. Valuta kaprikset. Asettele ryhmiksi savusilakan ympärille.
2. Silppua tilli. Vatkaa keskenään sinappi, viinietikka, hunaja ja öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
3. kaada osa kastikkeesta savusilakan päälle ja tarjoa loppu kastike tarjoilukulhosta. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan