Mainos

Tikkupullat

Leirinuotiolta tutut, maukkaat tikkupullat maistuvat juhannuksena koko perheelle.

12-18 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)

Valmistusohje

Tikkupullat ovat makoisa herkku ja saavat ihania aromeita nuotiosta. Kokeille suussa sulavia pullia esimerkiksi juhannuksena mökillä tai kesän vaellusretkellä.

Muistathan, että tikkupullien valmistuksessa maltti on valttia! Hyvää juhannusta kaikille Arjan Leivontanurkan lukijoille!

Mikäli paistat tikkupullat nuotiossa saman päivän aikana, voit ottaa taikinapaketin mukaan muiden eväiden joukkoon. Taikina sulaa siten itsekseen sen verran, että sitä on helppo käsitellä. Mikäli paistat tikkupullat vasta myöhemmin, huolehdi myös retkiolosuhteissa, että taikina pysyy pakasteena!

Leikkaa hieman sulaneesta taikinalevystä pitkittäin 2-3 nauhaa riippuen siitä, miten pullean pullan haluat. Pyörittele nauha käsien välissä pyöreäksi pitkulaksi. Laita pitkulan toinen pää puutikun terävään päähän ja kieputa pitkula tikun ympärille korkkiruuvin tapaan siten, että kieputuksen väliin jää aina n. 1 cm.

Kohota tikkupullaa n. 10 min ajan nuotion reunalla. Aseta pulla pitkittäin nuotioon nähden ja kääntele pullaa välillä, jolloin se saa lämpöä koko mitaltaan. Siirrä pulla lähemmäksi nuotiota, edelleen pitkittäin nuotion suuntaan. Paista pullaa n. 15 min, kunnes se on kauniin rusehtava. Muista käännellä pullaa usein, jotta se ei pala. Jos pullan laittaa suoraan tikunpää edellä nuotioon, palaa pullan pää ja toinen pää jää raa'aksi. Valmis tikkupulla irtoaa tikusta helposti vetämällä sitä kohti tikun päätä.

VINKKI: Tikkupullan kanssa voi herkutella esim. mansikkahilloa ja kermavaahtoa "dipaten".

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja