Thaikanaa kookoskastikkeessa
Ellei kotoasi löydy kaikkia thaikanan aineksia, improvisoi tai käytä pelkästään vihreää currytahnaa ja kookosmaitoa. Jos haluat maustaa riisin, käytä punaista paprikaa tai cayennepippuria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kanan rintafileetä, noin 500 g
Marinadi
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
- ½ rkl rapsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- ½ lime, sen mehu ja hienoksi raastettu kuori
- 3 dl kookosmaitoa
- 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
- kevätsipulia, korianteria ja parsakaalia
Valmistusohje
1. Puhdista kanafileet ja jaa jokainen filee 3-4 palaan.
2. Sekoita marinadin ainekset ja laita kanapalat siihen. Marinoi n. 30 minuuttia.
3. Ruskista kanapalat kuumassa pannussa tai mielellään paistopadassa, koska marinadi roiskuu. Kaada päälle kookosmaito ja kerma ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Tarjoile thaikana vastakeitetyn basmatiriisin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti