Ellei kotoasi löydy kaikkia thaikanan aineksia, improvisoi tai käytä pelkästään vihreää currytahnaa ja kookosmaitoa. Jos haluat maustaa riisin, käytä punaista paprikaa tai cayennepippuria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kanan rintafileetä, noin 500 g
Marinadi
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
- ½ rkl rapsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- ½ lime, sen mehu ja hienoksi raastettu kuori
- 3 dl kookosmaitoa
- 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
- kevätsipulia, korianteria ja parsakaalia
Valmistusohje
1. Puhdista kanafileet ja jaa jokainen filee 3-4 palaan.
2. Sekoita marinadin ainekset ja laita kanapalat siihen. Marinoi n. 30 minuuttia.
3. Ruskista kanapalat kuumassa pannussa tai mielellään paistopadassa, koska marinadi roiskuu. Kaada päälle kookosmaito ja kerma ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Tarjoile thaikana vastakeitetyn basmatiriisin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.