Thaikanaa kookoskastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679268/landscape16_9/515/290/6a602378738ce78549d588915b2b8d0a/ML/893516-4268.jpg)
Ellei kotoasi löydy kaikkia thaikanan aineksia, improvisoi tai käytä pelkästään vihreää currytahnaa ja kookosmaitoa. Jos haluat maustaa riisin, käytä punaista paprikaa tai cayennepippuria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kanan rintafileetä, noin 500 g
Marinadi
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
- ½ rkl rapsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- ½ lime, sen mehu ja hienoksi raastettu kuori
- 3 dl kookosmaitoa
- 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
- kevätsipulia, korianteria ja parsakaalia
Valmistusohje
1. Puhdista kanafileet ja jaa jokainen filee 3-4 palaan.
2. Sekoita marinadin ainekset ja laita kanapalat siihen. Marinoi n. 30 minuuttia.
3. Ruskista kanapalat kuumassa pannussa tai mielellään paistopadassa, koska marinadi roiskuu. Kaada päälle kookosmaito ja kerma ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Tarjoile thaikana vastakeitetyn basmatiriisin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka